Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nedaleko Magyárpátáku

09. 01. 2017
2
10
1193
Autor
Movsar

Nedaleko Magyárpátáku, roku 2017. V kraji řádí hlad.

Mama, mama, dal by som si ovsený rožok, křičelo dítě.

Chrapúň, nie je čo jest a ty budeš narábať? Taku ti strelím cez papulu, že si to nepozrel. Matka, Agnesa, nebyla zlá, myslela to s malým Jožinem dobře. A jak se dítko stále dožadovalo ovesného pečiva, skutečně mu uštědřila facku, až se mu podlomily nožičky. Když vstávalo ze země, bílou tvářičku mu rozžiarila červená stužka řinoucí se mu od nosu. Agnesa se celá popadala za břicho, plácala se do něj a ukazovala společnosti kolem k tváři svého dítěte: Aké má farebné tlamisko teraz!

A ve světnici bylo pozdvižení, všichni se smáli a narábali, jen malý Jožin natahoval moldánky a hledal, čím by si utřel krvavý snopel. Prijebem ti ešte jednu, cicmár, křičel na Jožinka opilý druh Agnesy a hýkal bezzubými ústy, až z toho šel mráz po zádech.

Oknem oroseným všemi slzami světa na scénu hleděla Gora, pilně zapisovala a těšila se, až o týžden neskor poví všem písmákům, jaký je svět zlý.    

 


10 názorů

Pavel Wilk
04. 05. 2017
Dát tip
Tip!

K3
09. 01. 2017
Dát tip

Můžež si přečíst mou povídku v  PM. Možná je špatná, ale přesně takhle se někteří z nás pokouší zacházet s ostatními. Tím nechci říct, že jsou lidi lepší než zvířata.


Movsar
09. 01. 2017
Dát tip

byl myšlen ve zlém. ale už jsem si tady zvykl.


Movsar
09. 01. 2017
Dát tip

myslivce jsem nějak nepochopil. zprávu obřízky ano.


K3
09. 01. 2017
Dát tip

Dej se k myslivcům.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru