Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žádost

12. 01. 2017
1
5
471
Autor
Tizok

Čistá a nevinná,

něžná jak dotek křídel motýla,

chytla mě za ruku,

tu vtlačila do klína,

zaryla drápky

tlumeně sykla

v očích jiskra neřesti svitla.

 

V dívce plaché a vnadné

lomcují city nikoli chladné.

Zvláčnělá jak hedvábná stuha

a nahá jak palec škemrala:

"Šukej mě," a jiná taká slova.


5 názorů

Tizok
28. 01. 2017
Dát tip

Alenakar:

A Mácha byl málo vlasteneckej, proto ho svého času kritici cupovali jako "nedospělý škvár". A vpisovali do prvních vydání Máje vlasteneckou předmluvu. Kritika, kterou předvedli tví předchůdci stojí za vyližzadek. Jo ... a opravdu nemám rád lidi, co si užíváním cizích termínů a rádoby sofistikovaným jednáním vynucují pozici jakési morálně nadřazené osoby.


Alenakar
19. 01. 2017
Dát tip

Kdyby se to tak ze třetiny přepsalo,mohlo by to třeba být i dadaisticky vtipné. Když to necháš tak ,jak to je,nebude to nadále ani erotické ani vtipné.  A - opravdu nemám ráda lidi,kteří se neumějí ovládat a na upřímně míněnou kritiku odpovídají vulgárními invektivami.


Tizok
17. 01. 2017
Dát tip

Vážení kritici,

když už se pouštíte do úkolu tak svědomitého, jakým je kritika, tak byste měli být schopni dotčený předmět kritiky správně subsumovat pod kategorii příkladů, v jejímž rámci budeme předmět kritiky hodnotit. Stejně jako nemůžete slona hodnotit s rybou jenom na základě srovnání, kdo pod vodou vydrží déle zadržovat dech, NEMŮŽETE zcupovat kratochvilnou básničku o cudné dívce s neřestnými úmysly jenom proto, že v sobě nenese světoborné poselství.

Vždyť to ani nebyl smysl. Šlo o lár rýmů, jak i ta plachá a vystrašená laňka vleze lvu pod pařáty, aby změkla jako máslo, vznítila v sobě žádostivost a zapomněla na slušné vychování.

Jestli to nejste schopni pochopit, tak se propříště na vší kritiku raději vyserte.

S úctou

 

T.


Hloubku to němá,ale pro někoho mít dostatečně může.. Mě se líbí:nahá jak palec

Šmodrcha
13. 01. 2017
Dát tip
Poplatné místu a času vzniku. Nemá hlubší základ.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru