Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

z deníku schizofrenika

22. 01. 2017
3
6
323

snad úplně poprvé jsem použila termín můj deníčku, vím, je to kýč, ale pro jednou snad ne .... :o)

milý deníčku, skoro se bojí m do tebe psát, všechny pocity si držím v době.. zas mám problém vycházet z domu (ach, má schizofrenie).. překročila jsem jen další červenou řeku a vše nechala na břehu.. z paměti mizí stopy,...snad návrat mezi živé??

 

ptám se, kdo by usedl na mou židli po mně? kdo by chodil ve stejných stopách ve snech hrůzy a ..

 

snad mám jít za tím majákem, voda pálí do očí.. a břeh je daleko, vstupuju na přechod pro chodce a mačkám tlačítko, kde kdosi připsal DŮ... co mi tím chtěl vesmír říct? ano, jsem šťastným držitelem renty, a to každý měsíc...

 

a dnešek – snažím se tvořit, nejde to,nejde.. každé ráno snídám s cizincem – se sebou.. ještě jsem se nenašla... a to všechno je stočeno do klubíčka a zapito vodou... ovšem, že léky se musí zapíjet..

 

mlhou opředena, padám na znak ze skály..


6 názorů

Alenakar
26. 01. 2017
Dát tip

Asi by se mělo zdůraznit,když už o tom mluvíme,že schizofrenie je duševní  choroba ,tedy předmět studia psychiatrie nikoli psychologie,tzn.brání člověku normálně fungovat v lidské společnosti.Naproti tomu psychopaté často fungují ve společnosti výtečně,jsou nenormální jen v určité specifické oblasti a jejich okolí mnohdy o jejich úchylce nemá ponětí.


Movsar
23. 01. 2017
Dát tip

ale hlavně, řeč schizofrenika je podivně strojová; deleuze, osttaně velký zastánce "popularizace" schizofrenie, resp,. vnesení tématu schizofrenie do humanitněvěedných discpilín, by řekl, že je to stroj na řeč. symptomatické pak pro ně je chrlení neologismů. to jen na okraj. na netu je toho hodně k nahlédnutí, to autrce je třeba vytknout především: rohlíkem dnes už čtenáře neopjie.


Alenakar
23. 01. 2017
Dát tip

Řekla bych,že tam asi mělo být "všechny pocity si držím v sobě." Jinak se ale musím přiklonit k Movsarovi. Schizofrenikové nikdy nejsou tak struční jako ty. Jsou velmi výřeční a většinou jsou skálopevně přesvědčení o svých bludech,takže o nich vehementně přesvědčují své okolí. Schizofrenik,který váhá,zda jeho "představy" jsou reálné nebo ne,je už na počátku cesty ven ze začarovaného kruhu.


Jen piš do deníčku. Dělaly to celé generace žen po staletí, tak proč ne ty. /T


Movsar
22. 01. 2017
Dát tip

název je strašně zavádějící, je to totiž jako antipod schizofrenie. dalo by se říct: přesně takto by to nikdy schizofrenik nenapsal. možná nějaké ufňukané děvčátko, kterému ani nestálo za to pokusit se řeč schizofreniků napodobit.


Kočkodan
22. 01. 2017
Dát tip
Nejsem tím zmíněným termínem ve stavu zklamání nesmírném.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru