Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Z první ruky

23. 01. 2017
1
0
699
Autor
Cimanad

Z první ruky

Toto sousloví je mi velkou záhadou. Ať to beru zleva, zprava, mám jen dvě ruce. Která je ta první. Levá, nebo pravá ?

Když si něco kupuji, prodejce hlásá - máte to z první ruky !!! Tomu opět nerozumím, on je ten šťastlivec, který má první ruku? I když my ostatní máme ruce dvě a můžeme si tedy z rukou vybírat.

Jde o to, že např. na zboží v obchodě sáhnu jako první ? Ale co jeho výrobce, dodavatel, prodejce - ti na zboží sáhli jen tou první rukou a pak je to tedy zboží z první ruky? Ale kterou správně sahat, aby to bylo z první ruky ? Opět se ptám - levou nebo pravou?  No, jak přemýšlím, tak přemýšlím, stále nevím, která je ta první ruka. Poradí mi někdo, ať příště neudělám nějakou chybu?

Vím, co je zboží z druhé ruky. Opět ale nevím, která je druhá ruka - levá, nebo pravá, ale obecně se to říká o zboží, které již někdo používal.

Také se někdy dozvím, že informace, kterou mi někdo sdělil je z první ruky. Budu si i nadále dávat pozor, ať mám vše z první ruky !!!!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru