Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ke všem rozporům

24. 01. 2017
3
0
727
Autor
Movsar

Ke všem rozporům

Čím je člověk starší, tím pevnější je v představách, ale křehčí v naději. Ke všem těm rozporům, co je musíme žít, ještě tenhle.


Ve tmě a pod peřinou

Možná je přece jen větší šance, že si lidé porozumí ve tmě, a pod peřinou. Vždyť jsme vyšli z jeskyní, to nezapřeme. Příliš ostré světlo, co odkryje každý detail povrchu, kůže i konverzace, nám nedělá dobře. Ještě pořád jsme se nedokázali dotknout dionýského principu, nalézt radost ve všem, co se děje a čeho jsme nakonec jen nepatrnou součástí.


Noční alibi

Okna v činžácích uhasínají. Unavení manželé už vypočuli rekviem za víkend, další díl detektivního seriálu je pryč. Umyjou se, ulehnou, on se ještě zaluští do křížovky, ona usne hned. Po erotice nezbyla žádná tajenka, jen těch pár minut alibi, než usne.


Noční jestřábi

Noční jestřábi zapředli další střemhlavou řeč. Ptáci bez domova, v nonstopech u sklenky. Každý si na křídlech nese svůj příběh, trochu radosti, přání a bezbřehý pech. A nebýt malíře, pana Hoppera, neznali bychom je jinak než z koupelnových zrcadel.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru