Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Valérie a reklama divů

15. 02. 2017
2
0
706
Autor
Movsar

Valérie Zawadská prý věští v reklamě původ masa. „Bylo to pořádné prase z českého chovu,“ nechá se slyšet vědma a nenáročný divák se chechtá, protože neví, že nás všechny ten šot přišel na necelých deset milionů. O úrovni „legrace“ netřeba mluvit, žádná není, odpovídá vkusu zadavatele - vyučeného traktoristy.

Namísto trapné podpory „czech made“ měl někdo z politiků angažovat Zawadskou, aby skutečně vydala počet z budoucnosti a začala třeba takto: „Milé děti, jednoho dne se probudíte do podobných jarních prázdnin, jako jsou tyto. Pokud ale budete chtít ven, budete si muset rodičům říct o plynovou masku, protože smog, který bude toho času řádit, bude ještě větší než ten dnešní a – bude smrtelný. A ta doba už není daleko.“ Děti by se pak měly podívat do tváří svých rodičům a ti by neměli uhnout pohledem, neboť dospělost je především odvaha přijmout odpovědnost za rozpory světa před těmi, kteří tyto rozpory budou muset žít, aniž by se na nich podíleli. To se ovšem nestane, úkolem zbabělých politiků je odvádět pozornost od skutečných témat do zásvětí, kde vládne starost o procentuální poměr masa v uzenině a jiné podružnosti. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru