Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Měl jsem být Evžen

27. 02. 2017
5
10
324

Měl jsem se jmenovat Evžen. Po babičce. Maminka s tatínkem mi ale dali jméno Jonáš, neboť maminka všem připomínala velrybu, a nejvíce tatínkovi. Proč vám to ale povídám? Nevím sám. Jsem zmatený, jak říkávají holky u nás ve škole. Chtěl jsem se prostě představit. A nyní mi prosím dovolte, abych vám svěřil, proč tu vlastně jsem.

Rád si pročítám vaši tvorbu, vzbuzuje ve mně naději, že to s tím naším světem ještě není tak špatné. Jednou mě vaše básně vynesou mezi ptáky, jindy uloží mé nahé tělo eféba do růží, druhdy tonu v slzách a nechci dál žít. Ale co mě tuze mrzí, mnohdy až k slzám docela skutečným, což jako chlapec přiznávám nerad, je jakýsi neřád mezi vámi. Sem tam se někdo z vás chová neurvale, zvlášť k ženám se takto chovat nesmí nikdo! A děje se to tady, sáhněte si do svědomí. Má babička byla též již mnohokrát nepěkně častována. Nu a proto jsem tady. Jsem mstitel své babičky. Mám vás moc rád, ale nepřišel jsem na Písmák uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč. Jmenuji se Brambůrek. Jonáš Brambůrek.   


10 názorů

K3
28. 02. 2017
Dát tip

Nepoužitelné léčivo lze odhazovat přímo sem do Písmáku do koše. :)


Lakrov
28. 02. 2017
Dát tip

Přemýšlím, "čí seš", schvaluji pohnutku, kterou předkládáš jako důvod napsání  téhle miniatury a zárověn mi dochází, že je podvržená (ta pohnutka),  takže už zas jen přemýšlím, čí seš, a je mi to spíš jedno. 


Buď vítán, milý Jonáši. Nejsem sice tvá příbuzná, ale snad se sem, jako správné brambory, vejdeme pěkně do řádku.

Evženie Brambůrková   :-)))


Děkuji ti, Čudlo. Řekl bych ti nejraději Čudlíku, ale protože by to někdo mohl pochopit jako nemravné až necudné, raději se takových intimit, a věř mi, že ze mě jdou v nejupřímnějším rozradostnění, zdržím.


Čudla
27. 02. 2017
Dát tip

Vítej do klubu, Jonáši.. /*


Děkuji ti, K3. Tvůj nápad oceňuji. Vzniká tu však jistá nesnáz. Jak známo, nepoužitelné léčivo nutno vracet do lékáren. Kam bychom vraceli takové léčiva tady? K čím rukám? Zasazuji se tedy pro to, abychom před takovým odpovědným krokem, léčit se tady za pomoci léků, vyřeešili otázku likvidace nebezpečných přebytků.  


K3
27. 02. 2017
Dát tip

Máš pravdu, rytíři vymírají. Ono se ale někdy může stát, tady, že za ženským jménem se skrývá chlap a opačně. Takže by bylo asi nejlepší, kdybychom se všichni společně k sobě chovali v určitých mezích. Navíc, když zvedáš meč a my nevíme proti komu bojuješ, mohla bys dopadnout jako jistý Don... a bojovat proti větrným mlýnům...

Ale protože to myslíš asi dobře, dám ti typ, zkus místo meče podat lék. Tip.


Agátko, tvůj pomerančový lvíček se červená. Pusu za ten tip!


agáta5
27. 02. 2017
Dát tip

ahoj Jonáši :)) tak tě tady vítám a budu pěkně zvědavá!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru