Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dívky jazyka německého

07. 03. 2017
3
0
696
Autor
Movsar

Život mění

Na Smíchovském nádraží si liliput otevírá krekry. Po dobrém pivu přijdou vhod. Možná když byl ještě mladý, vypadal jako Karel Gott. Býval středem pozornosti a ženy o něj usilovaly. Teď je bez domova a kolem pobíhají jen dvě strakaté feny, podobně ztracené ve světě. Život někdy mění k nepoznání.


Samba jim stoupá v krvi

Smíchov v noci. Do ulice křičí nespoutané cikánky. Zatímco většina už spí nebo u ztlumeného rozhlasu usíná, ony kypí životem a nenasytně o tom zpívají do ticha. Asi že v Brazílii právě začíná karneval a jim stoupla v krvi samba.


Karlín

Nočními ulicemi Karlína se potulují tři. Angelika, Sandokan a Manitů. Skupinka excelentních Romů, olašská trojka. Proti nim jde osamocený strážník Čestmír Chvojka. Ten boj bude nerovný a krátký. Snad se do nebe dostane alespoň zadními vrátky. A o pár hodin později, ráno? Muž přes palubu, služebna vzhůru nohama, vzrušené kakao, pátrání a tak dál. Tamtamy buší.


Dívky jazyka německého

Dvě nádherné dívky jazyka německého toulaly se sobotou, Prahou jarní. Ta říše nám dala mnoho dobrého, kulturu, vzdělání, madony v krásném slohu. Taky sošného protektora se šrapnelem v těle. A ty dva kvítky poletující nábřežím jako by měly zavonět dobrou vzpomínkou. A na usmířenou. 


Krajta vs tygr

První jarní sobota, Albertov, zahradní bistro. Sedí ve vyzývavé póze, s nohou přes nohu. Ta mohutná stehna jsou podobna krajtě. A tu večer napadne tygr. Po vysilujícím zápase ona, poraněná, odplazí se pryč, on se uteče zpátky za svou.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru