Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kuchyňské rozhovory - Špagety

11. 03. 2017
2
1
645
Autor
Gustavo

Špagety

(28.5.2016, sobota krátce po poledni)

(účastníci debaty – MUDr. Benda, t.č. v důchodu, Josef Martinovský, t.č. v tercii, Ing. Martinovský, František Martinovský, t. č. v sekundě, Mgr.Martinovská, Anna Martinovská, t.č. ve školce).

 

Ing. Martinovský přináší na stůl hrnec se špagetami:"Nakonec jsem udělal špagety."

MUDr.Benda:"Sekaný potrubí."

Ing. Martinovský:"Ne, špagety. Sekaný potrubí jsou kolínka."

MUDr.Benda:"To je to samý."

Ing. Martinovský:"To jo, ale ke kolínkům mám nějaký takový negativní vztah. Jak jsme to pořád měli na základce. Těstoviny byly vždycky kolínka. A přitom je to to samý, jako vrtule nebo špagety."

Mgr.Martinovská:"Hlavně mi tam zase nedej vodu. Odkapej to pořádně."

Ing. Martinovský: „No jo. Jako kdybych ti tam někdy dal vodu."

Mgr. Martinovská:"Vždycky."

Ing. Martinovský:"Franto, ty chceš asi kečup, ne?"

František Martinovský:"O".

Anna Martinovská:"já taky chci tecup."

Ing. Martinovský:"Aňo, zkus říct kečup a ne tecup."

Anna Martinovská zavrčí:"Tecup."

Ing. Martinovský:"No, půjdeš na logopedii. Kečup, takovej hnus, shnilý rajčata do toho prý dávají. Tak si pro něj, Franto, dojdi." Začne dávat špagety do talířů a osazenstvo začne jíst.

Ing. Martinovský:"Nechcete k tomu radši lžíci a vidličku? Správně se špagety jedí lžící a vidličkou."

Josef Martinovský:"Blbost!" pokračuje v jídle za pomoci vidličky a nože."

Ing. Martinovský:"No a samozřejmě se také ví, že těstoviny se servírují v hlubokém talíři."

Josef Martinovský:"Pche, blbost!"

Ing. Martinovský se nenechá vyvést z konceptu:"....aby ty těstoviny nelezly moc z talíře na stůl, že jo" a sebere špagetu ze stolu vedle talíře Anny Martinovské."Tak já vám to ukážu." Začne točit několik špaget na vidličku, opře vidličku o okraj lžíce a sejme lžící natočené špagety dovnitř lžíce. Spokojeně se rozhlédne, protože je rád, že se mu to povedlo napoprvé. „A pak to můžete krásně strčit do pusy a nepocintáte ani sebe, ani souseda, ani stůl, nic."

Josef Martinovský:"Tak takhle se rozhodně špagety nejí!! To je blbost." Snaží se uchopit nožem plandající konec špagety. Pak toho nechá a vsaje špagetu do pusy."Jsou to špagety a mají se jíst takhle."

Ing. Martinovský vesele:"Hm, moc pěkný....Aňo, chceš to rozkrájet?" Dcera přikývne. Ing. Martinovský ironicky pokračuje:"Tobě to rozkrájím, koukám, že děda si to rozkrájel už sám. Teda to je hrůza. Co jste to z toho udělal. Vám příště udělám kolínka."

MUDr.Benda:"To se tak blbě jí. Kdo to vymyslel?!" Krájí dál špagety na kousky.

Ing. Martinovský:"Já nevím, kdo to vymyslel. Asi nějaký Ital, ha ha. Teď jsem ukazoval, jak se to správně jí! A vy z toho uděláte takovýhle mišmaš. To co máte na talíři jsou důchodcovský špagety, ha ha." Nikdo kolem stolu se nesměje a každý bojuje se špagetami svým způsobem. Ing. Martinovský demonstrativně vidličkou a lžící a všichni ostatní vidličkou a nožem. MUDr.Benda dál krájí špagety na dvoucentimetrové kousky.

Mgr. Martinovská:"Podívej, koliks mi tam dal vody."


1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru