Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kuchyňské rozhovory - Bush

11. 03. 2017
1
0
576
Autor
Gustavo

Bush

(8.2.2015, neděle ráno)

(účastníci debaty - MUDr. Benda, Ing. Martinovský. Noviny na stole, snídaně)

 

MUDr.Benda sedí a jí suchý chleba, druhý krajíc leží přímo na stole.

Ing. Martinovský:"Proč to jíte suchý. Namažte si tam máslo."

MUDr.Benda:"Máslo?! Ten tuk? Takhle to stačí."

Ing. Martinovský:„Vy držíte dietu?"

MUDr.Benda:„Ne, ale takhle je to dobrý a máslo není zdravé."

Ing. Martinovskýs úsměvem:"No já nevim. Zaprvé se zjistilo, že tak nezdravé není a navíc není válka, tak můžeme jíst třeba chleba s máslem, i marmeládu tam máme...ha, ha."

MUDr.Benda:"no, jen počkej...Putin přijde. Za války máslo nebylo."

Ing. Martinovský:"Dejte zase pokoj. Takže vy si jako teď znovu zvykáte, že bude válka!?"

MUDr.Benda:„To ne, ale stejně to není zdravé."

Ing. Martinovský:"Tak, já bych vám na to řekl... jak to bylo v tom filmu, myslím, že v Obecné škole, jak říká Šafránková „Já se vám divím paní" nevim, jak se jmenovala, třeba Kadrnožková,.." že to můžete jíst tak hodně namazaný" a tam stojí ta baba a má na tom chlebu centimetr sádla a mastnou pusu, sádlo pod nosem...a říká „no co, za války jsme nemohli, teď můžem..." Tak vy jste přesnej opak..."

MUDr.Benda:"No, jen se nesměj. Ten Obama Putinovi povolil, no a teď to máme. Bush by tohle nedovolil."

Ing. Martinovský:"Bush? No já jsem asi dneska v menšině, ale myslím si, že Bush, ať se mu smáli, že je hloupej a tak podobně, hloupej asi nebyl, ale byl to prostě takový kovboj."

MUDr.Benda přikyvuje:"Jo, ten by Putinovi neustoupil."

Ing. Martinovský: „Nevím, jestli by neustoupil, ale když před Miloševičem utíkaly statisíce lidí v Kosovu, tak Dienstbier, tedy ten starej, říkal, že je to chyba a že se na to musí jít diplomatickou cestou. No a Evropa seděla, debatovala, kecalo se a tam utíkali lidi z domovů. A Bush se rozhodnul tam poslat letadla."

MUDr.Benda:"Jo, Amerika musela Evropu vždycky zachránit. V obou válkách. V Evropě se vždycky jenom kecalo. Jo, diplomatickou cestou...To chtěli s Hitlerem taky a pak za půl roku vjel do Prahy. Těm se nesmí věřit, ani Hitlerovi, ani Putinovi."

Ing. Martinovský:"Mnichovská dohoda?"

MUDr.Benda:"Jo."

Ing. Martinovský:"Američani mají v sobě prostě takovou rozhodnost. Ono to asi taky není někdy úplně dobré rozhodnutí, ale je fakt, že vždycky to nějak rozsekli, zatímco se v Evropě kecalo. Taky jsem o tom přemýšlel z druhé strany. Vezměte si, že na hradě je Husák, komouši, socialismus, lidi zavřený ve věznicích, dráty na hranicích. Lidi tady odsud utíkali. A teď bude nějakej prezident v Americe a řekne si, že se na ten hnusnej systém, a on byl opravdu hnusnej, vo tom potom, že se na to nebude dál dívat. Chudáci lidi utíkají odsud, vojenský přehlídky, řvou tady „Západ náš nepřítel", tak sem pošle letadla a shodí nějaké bomby na hrad s Husákem a nějaký továrny, kde se dělají tanky pro Rusáky. Jak byste se na to díval jako Pražák, když byste seděl takhle na náplavce a přilítla by ta letadla?! Sedíte a víte jen to, co vám řekne komoušská televize. Asi byste je taky neměl rád a řval, že nám to tady chtějí ti hnusní Američani rozmlátit, ten náš krásný zaprděný chlívek s Husákem. A vůbec byste nechápal, že je to vlastně pro vaše dobro, chi...Takže ono je to takový obojetný. Proto je asi dobré, když se Evropa s Amerikou doplňují. Diplomacie a pak bouchnutí do stolu."

MUDr.Benda přikyvuje:"Jo, Bush byl dobrej." Kousne do suchého chleba.

(pozn.aut.:Později autor zjistil, že letadla na Miloševiče poslal Clinton, ale rozhodl se tento malý historický omyl Ing. Martinovského a MUDr. Bendy ponechat v knize beze změny. MUDr. Benda byl následně informován)

 

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru