Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zachraň můj osud 3-4. díl

03. 04. 2017
0
1
381
Autor
katt-chan
Neudělal jsem ani krok a v tom se brána sama uzavřela. Darius nemá smysl pro humor jen sem si chtěl pohrát, ale to nemohl být on, když není v dosahu. Okolo mě se zmenšoval prostor. "Tam se nedostaneš Darku." Ozvala se zpoza brány Adra. Tu bych rád dostal do pekla a osobně si s ní pohrál. Blesklo mi hlavou, když se smyslně pohnula směrem ke mě. Její zlato bílá křídla zatřepotala jemně ve větříků a závoj vlasů se načechral v tmavou vlnu. Byla tak božská, až démoni při její přítomnosti zavírali oči. Oslepovala jen svým vzezřením, ale já to vydržel. Stálo mi za to dívat se do jejich vzpurných pableskujících očí tváří v tvář. "Jen sem chtěl nakouknout a zajít za tebou na návštěvu." Pohrdavě se otočila a mířila pryč. "Tak zlá." Zakřičel jsem na Adru a prošel do nitra pekla skrze portálovou bránu. Neviděl jsem, že se otočila a maličko se pousmála před tím, než jsem odešel.
 
Každý si myslí, že peklo je tam dole, ale ono je hned naproti nebi,aby se u vchodů rozhodlo kdo kam patří. Od toho tam jsem já a Darius. Na rozdíl od Adri, která patří mezi elitu na vršku nebes. Dolů k bráně schází jen výjimečně, ale o to je to pro mě větší potěšení jí vidět a pokoušet jí. No dnes s toho nic nebude pomyslel jsem si a šel se natáhnout a nechal se vystřídat u brány.
 
"Musím změnit její osud. Já ho změním!!" Moje slova rezonovala celým nebem. To nekřičely moje ústa, ale promlouvalo samo srdce. Nikdo nesmí mít tak smutný osud. "Dare stůj!" uslyšel jsem za sebou kdesi v oblacích. "Dariusi!" Dohonil mě strážný anděl. Hned mi došlo koho stráží a proč mě zastavuje, ale já to už prostě nemohl vydržet. Máchání mých křídel se zrychlilo na dvojnásobek. Řítil jsem se k zemi šílenou rychlostí. "Já ji zachráním."
 
Jako vítr jsem prokličkoval mezi mraky. "Musím jí zachránit." To bylo mé hlasité odhodlání souznějící jak se srdcem tak s myslí.
"Zadrž Dare!" Ozval se přede mnou známí hlas. 
"Můj pane." Zastavil jsem na prvním mraku a poklonil se.
"To čemu se snažíš zabránit stejně příjde. Je to předurčeno v jejím osudu."
"Já ji chci zachránit." Polknul sem a přidal si trochu kuráže, abych si nepřipadal před svým pánem tak malý a bezvýznamný.
 
"Hmm zajímavé a co tě k tomu vede Dare? Máš nějaký důvod proč jí chceš pomoci, i když si svou jednu šanci promarnil před pár dny." Pán věděl všechno a podle toho jak měl zamračenou tvář se dalo odhadnout, že jsem překročil svou hranici anděla brány. Každému smrtelníkovi mohu pomoci jen jednou o ostatní se starají strážci. Nemělo cenu si něco namlouvat pán vše věděl.
 
"Okouzlila mě svou smířeností s osudem." Přesně tak jsem to v ten den cítil. Dalo se přesně vyčíst jak špatně to nese, ale také to, že je se svým osudem smířená. Všechno se na mě navalilo jako, kdybych četl v otevřené knize její obavy, její odhodlání i bojová povaha. Věděla, že prohrává, ale i tak se dál snažila a to mě přinutilo ji obdivovat. Obklopena temnotou, ale ze srdce ji zářilo světlo jako poslední naděje.
"Rozumím ti. Viděl jsem to zkrz tebe, ale je to proti mému příkazu, kdy strážce brány nesmí zasahovat do práce anděla strážného!"

"Stejně jí pomůžu, ať se vám to líbí nebo ne!" Tohle nemůže to nevidí jak na tom je!
"V tom případě tě stihne trest." Zvolal pán a zmizel.
Já už se rozhodl. Střemhlav jsem se pustil přímo k zemi.
 

1 názor

Lakrov
03. 05. 2017
Dát tip

Špatně se mi do toho začítá. Jednak zřejmě pod vlivem faktu,  že si nemohu vzpomenout na vůbec nic (je to tak dávno?) z předchozích dílů,  ale taky proto, že je to napsané tak nějak "uzavřeně" a neproniknutelně,  což sice může být přitažlivé pro fanoušky tohoto žánru (nebo spíš fanoušky  téhle tvé epopeje), ale ostatní čtenáře to nevtahne.  Přeju hodně těch prvních jmenovaných, fanoušků :-)  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru