Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

lov na exoplanety a mimozemšťané

09. 04. 2017
0
1
333

                                                                                                                                                      58,1/1

 

 

Lov na exoplanety podle vyprávění astronoma Jiřího Grygara a mimozemšťané

 

 

     Nejprve si řekneme, co jsou to exoplanety, Jsou to planety, které obíhají kolem jiných hvězd. Abychom ve vesmíru objevili exoplanetu, musíme se nejprve podívat na planety v naší sluneční soustavě. Když pochopíme, co se tu všechno děje, pak tu máme návod odvozený z těchto jevů, a můžeme se pustit do lovu exoplanet.

 

     Prvním přiblížením přírodní skutečnosti je tvrzení, že planety obíhají kolem Slunce. Toto první přiblížení je ale pro současné vědce nepřesné. Všechno je trochu složitější. Platí tu totiž známé přírodní zákony: gravitační zákon, Newtonovy pohybové zákony, zákon síly - akce a reakce a navíc Slunce i planety jsou ve volném prostoru. Co se tu vlastně děje? Slunce působí svou gravitační silou na planetu. Tato síla je v rovnováze s odstředivou silou, jak planeta rotuje kolem slunce. Zároveň ale platí zákon akce a reakce. Tou samou silou, ale opačnou působí planeta na Slunce. Protože je vše ve volném prostoru měla by planeta zase hýbat se Sluncem. Je tu však opravdu velký poměr hmoty planety a Slunce. A tak to není skoro znát. Ale opravdu i planeta cvičí se Sluncem. Ve skutečnosti je to tak, že planety i slunce obíhají kolem společného těžiště sluneční soustavy. Sluce se tak kýve nebo mává kolem svého stanoviště.

     Je to pozorovatelný pohyb, i když poměry hmotnosti Slunce a planet jsou veliké. A i malý trpaslík malinko hýbe obrem - Sluncem. Totéž musí platit i jinde. A tak exoplaneta malinko mává jinou hvězdou. V současné době máme už takovou techniku, dalekohledy a teleskopy, že toto mávání jiných hvězd kolem své polohy  jsme schopni zaregistrovat. Stačí porovnat fotografie oblohy s hvězdami za různá období. Vesmír je ale obrovský  a jen nejbližších hvězd jsou milióny. Kdyby toto zkoumání tolika hvězd měli dělat lidé, tak to potrvá staletí. Máme tu ale na zemi i na oběžných drahách výkonné automatizované dalekohledy a data z nich se zpracovávají na výkonných počítačích. A tak tyto automaty a počítače pak porovnávají polohy hvězd za různá období a pak vyšlou vědcům zprávu o objevené exoplanetě. Prozkoumaly se už statisíce hvězd.  V době psaní této kapitoly už se objevilo 1030 hvězd s exoplanetou.

     I když planetu u jiné hvězdy (exoplanetu) nevidíme víme o ní. A můžeme se o ní dozvědět ještě více. Z periody kývání hvězdy známe dobu oběhu. Z Keplerových zákonů pohybu planet můžeme spočítat, v jaké vzdálenosti je exoplaneta od hvězdy. Když známe vzdálenost, můžeme zase spočítat jaká je na planetě teplota.

 

     A jsou tu další jevy, které nám pomohou k ještě podrobnějším informacím. Někdy je exoplaneta a hvězda v zákrytu a přes světelný kotouč hvězdy přechází tato exoplaneta. Hvězda je malinko zastíněna a její jasnost poklesne. Třeba o tisícinu jasnosti. My už máme takové přístroje, které tento pokles jasnosti zaregistrují. Při tomto jevu se pozmění spektrum světla. ze spektra se dá zjistit jaké jsou tam chemické prvky, z čeho je složena atmosféra exoplanety a jestli tam třeba není voda.

     Jestliže je vhodná teplota a je tu voda, dá se říci, že planeta je obyvatelná mohl by na ní existovat život. Podle astronoma Grygara jsme už objevili 5 takovýchto planet, na nichž by mohl vzniknout život. Vyvinout se nějaký ekosystém a na vrcholu tohoto ekosystému  tu mohou být nějací tvorové, s nadsázkou mimozemšťané.

     Tyto informace ale nejsou nikde v popředí pozornosti. Jako by mocní tohoto světa se snažili tyto informace, objevy vědy a astronomie zamaskovat. Viz akta UFO a muži v černém, kteří mažou paměť a vědomosti lidstva o UFO a mimozemšťanech. V kapitole "Mimozemšťané v regionu Žďár nad Sázavou" je popsáno 5 ras mimozemšťanů  s kterými se už lidstvo setkalo. Je to takový výbor z informací, které se mocní tohoto světa snaží tajit.

     Zamysleme se jaký k tomu mají důvod a kdo za tím vlastně stojí. Nejsou to už samotní mimozemšťané, kteří se snaží, aby pak lidstvo nebylo připravené na už připravovanou invazi  mimozemšťanů?

                                                                                                                                                   58,1/2

 

 

     Jako zajímavost přikládám informace o " Humorném prohlášení"  prezidenta Václava Havla.

Krátce po svém prvním zvolení mluvil v rozhlase o humoru. V souvislosti s tím mohl si dovolit i toto kontra-verzní prohlášení. Možná, že ho občas někdo zaslechl. Pak toto prohlášení citoval v rozhlase astronom Jiří Grygar, protože prohlášení se týkalo vesmíru. Pravděpodobně s touto informací vyrukoval i prezident Miloš Zeman na nějakém mezinárodním fóru. Použil nahrávku Václava Havla s tímto prohlášením. Spíše ale jen proto aby ho zdiskreditoval. Sam ale na tomto fóru řekl překlad v angličtině.

     Je zajímavé, že astronom Jiří Grygar vyprávěl i o tom, jak prohlášení Václava Havla hledal na internetu. Bylo až na konci stovek odkazů, což si uvědomoval a hledal od zadu. Jako by někdo úmyslně tuto informaci skrýval. Nyní tam bude asi ještě připojen velmi agresivní vir.

     A takto Václav Havel mluvil vážným a důrazným hlasem v rozhlase:

 

     "Humorné prohlášení: Je to vzkaz od jednoho Džordže všem státníkům planety Země, všem jejím obyvatelům, a všem koho se to týká. Lidstvo by mělo zachovávat telepatickou bezpečnost. Tyto technologie telepatické špionáže se lidstvo teprve učí ovládat. Zatímco mimozemšťané jsou v těchto technologiích mnohem dál. Musíme se jim v tomto vyrovnat a porazit je v nich. Těmito technologiemi kontrolují tajné služby. A pomocí telepatických goaldů se snaží ovlivňovat vývoj na Zemi, aby se lidstvo vymlátilo v jaderném konfliktu a oni potom, co opadne radioaktivita, následnou invazí obsadili zemi. Kosmické lodě jsou již na cestě. Dorazí za 2000 let. Při vzdálenostech světelných let je to chvilka. Kdo má smysl pro humor, ať se zasměje. Kdo ho nemá ať se zamyslí!"

 

 

     Jako vždy u každé kapitoly zbývá si odpovědět na otázky: Byla to blamáž autora, výplod chorobného mozku, nebo realita?

 

     Kde je pravda?

 

 


1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru