Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zhasni a neruš.

31. 05. 2017
4
7
580
Autor
Tym

odřeným hrnkem
mlátíš do mříží ve svý hlavě
máš to marný
už na tebe všichni zapomněli
i bachaři
ti vlastně jako první

ten klíček co jsi první den vzteky
vyhodil oknem
tak ten
byl ode dveří

blíží se rok eR
měsíc eM
den Dé
hodina Há
minuta eM
vteřina Vé
ta chvíle
kdy vteřinu po vteřině
přestaneš žít
a vteřinu za vteřinou
začneš umírat

tak zhasni 
a přestaň rušit


7 názorů

Tym
20. 02. 2018
Dát tip

Jak psaní tak interpretace poezie je věc extrémně individuální ale dokud nám přináší radost plní svou funkci perfektně. Přidám sem dvě věci, ve kterých se s tímto popasovávám svým vlastním způsobem (o:


Oldjerry
01. 02. 2018
Dát tip

Ano, to je přesné...


a2a2a
01. 02. 2018
Dát tip

Jarouško, vždy bude pro nás rozhodující naše vlastní okouzlení, tedy v daném případě tvé. Proto poezii čteme, pro vlastní radost, ne pro jistotu, že je něco dokonalé. Co je větší než radost.


Oldjerry
01. 02. 2018
Dát tip

a2a2a -  No - neztotožňuji se se vším, ale je pravda, že hodnocení je podrobnější a přesnější, než to mé - a uvědomil jsem si to až teď - že jsem byl ve stavu jistého stupně okouzlení a vnímal jsem  vlastně všechna ta díla jako obraz vcelku a nijak jsem nerozkryl jednotlivé  ne zcela vydařené tahy a vhodné barvvy (ačkoli zase: která barva je ta vhodná?)


a2a2a
31. 01. 2018
Dát tip

Nemyslím, že je to na výběr, je pravda, že oproti těm, zde počátečním, je znát zřetelný posu a třeba zde je poměrně hodně exprese, pěkná druhá sloka, ale obsahově nic nového neříká a poněvadž je to relativně časté téma, například i u mně, pak, aby bylo možné vyhnout se nařčení z kýče, je třeba i nápadětijší choreografie. Dobrý nápad je s popisem časových jednotek, ale pak je to příliš hlučné. Umím si však představit, že někomu to může přijít docela přesné, ačkoliv i takovýto čtenář si posléze uvědomí, že v jakkoliv ubíhajícím čase chce být stále aktivní vůči životu.


Oldjerry
31. 01. 2018
Dát tip

Vůbec nechápu, proč tyhle věci nikdo nečte. Některé jsou tu na výběry...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru