Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kuchyňské rozhovory - Muškáty

05. 06. 2017
3
1
558
Autor
Gustavo

Muškáty

(20.5.2017, sobota odpoledne)

(účastníci debaty - František Martinovský, t.č. v tercii, Ing. Martinovský. Do jídelny, kde se rozhovor odehrává svítí teplé jarní slunce. Za okny v truhlících čerstvě zasazené muškáty. Na stole hrnek)

Ing. Martinovský se napije kafe a položí hrnek na stůl:"Franto, zasadili jsme s mámou ty muškáty, tak je potřeba je zalít."

František Martinovský vzhlédne od mobilu:"Co?! Proč?!"

Ing.Martinovský:"Franto, co je to za otázku? Muškáty je potřeba zalít a to pořádně. Jinak uschnou."

František Martinovský:"A k čemu to je? Muškáty jsou úplně k ničemu. No, řekni mi k čemu jsou."

Ing. Martinovský mirně zaskočen:"Franto, jak k čemu jsou?" Nadechne se:"Muškáty jsou hezké a je to prostě něco, co dělá hezké prostředí."

František Martinovský:"No. Takže k ničemu."

Ing. Martinovský:"No to nemůžeš říct, že jsou k ničemu. Jsou na okrasu. To by na světě měly být pouze věci, které mají nějaký praktický účel a ne ty, které jsou jen hezké? Smutný život bez takových věcí."

Frrantišek Martinovský:"No, jen to potřebuje vodu a to je celý. Počkej, až na světě dojde voda. Budou za to moct muškáty!" Unaveně na puberťácký způsob se zvedne ze židle a se svěšenými rameny jde ven pro zahradní plastovou konev, aby nabral vodu ze sudu. Ing.Martinovský se napije kafe.


1 názor

Jarrda
11. 06. 2017
Dát tip

Dzravím.

Pěkně zmapovaný argument adolescenta. To je jistě z reálného zážitku.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru