Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výroba vajec

17. 07. 2017
1
3
763
Autor
Cimanad

Výroba vajec

Jako malá holka jsem jezdila na prázdniny k babičce na venkov. Ta kromě velké zahrady s květinami , veškerou zeleninou a ovocnými stromy  také chovala domácí zvířata. Prase, kozu, králíky,  husy,  slepice. Slepice měly vyhrazený kus zahrady, na které byste nenašli kousek travičky, jak vše vyzobaly. Babička jim podstrojovala sekanou trávou, kopřivami, namočeným chlebem, zrním a zbytky z domácí kuchyně. Chovala je s velkou láskou, ne v náručí, to ne, ale u slepic mojí babičky k tomu nebylo daleko. To byli její miláčci, kteří se jí za péči odvděčovali vajíčky.

Dnes je mi při této vzpomínce smutno. Když přijede vnuk na prázniny, žádné slepice nám nikde neběhají, protože bydlíme ve městě,  v paneláku. Vejce máme akorát z Kauflandu. Bohužel, dnešní realita jsou klecové chovy slepic definované jako výroba vajec.

A když se tak zamyslím, asi by vnuka nějaké živé slepice ani nezajímaly, možná ještě kdyby byly v nějaké počítačové hře, kde by je bez milosti  zabíjel, aby dosáhl dalšího levlu.


3 názory

Bydlime taky ve městě, ale na okraji a v domku. Slepice máme a vajíčka také. Pochovat si slepici je příjemné. Pro místní děti jsou lákavou atrakcí a chodí je krmit. :-))) /T


Gora
17. 07. 2017
Dát tip

Když někdo vede děti k lásce k živému, tak ji mají:-)-třeba i k vrabčákům


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru