Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

JENOM ZTĚŽKA CHÁPU, ŽE KAŽDOU NOC CHRÁPU - FEJETON

20. 07. 2017
4
3
968
Autor
kuča

 

 

   Když se vracela za ranního kuropění dítka z večerní diskotéky, překvapily je zvuky linoucí se z našeho ložnicového okna. Syn tipoval televizní reprízu hororu, v němž texaský pošuk porcoval oběti motorovou pilou, dcera pak realistický dokument o ničivém zemětřesení v Nepálu. Kdeže! To jen já usnul spánkem spravedlivých. Jejich pozdějšímu líčení jsem samozřejmě odmítal uvěřit s poukazem na přílišnou dětskou fantazii.

   Časem se potíže začaly kupit - sotva jsem zavřel oči, otevřela se ústa. Chrápal jsem dnes a denně (vlastně dnes a nočně). To už se s kritikou přidala i žena; nezdržovala se zbytečnými proslovy a rovnou konala. Dovedla počastovat mé holeně kopanci, které by dělaly čest nejednomu rohovníku thajského boxu. Roli domácí okopaniny jsem rezolutně odmítl a začal hledat spásu na internetu.

   Z počtu tamních odkazů jsem nabyl dojmu, že chrápání je problém celosvětový, opravdu globální. Trápí ženy i muže (ty ovšem 3x častěji), mladé i staré, černé, bílé, rudé, žlutohnědé, míšené…všechny. Padni, komu padni. V množství návodů jsem nalezl tyto styčné body:

 

1) Vinno je pokleslé ústní měkké patro. (Po marných masážích pravidelně vedoucích pouze a jen k nutkavému dávivému reflexu jsem další pokusy vzdal.)

 

2) Omezit alkoholické nápoje. (V letošním parném létě? Vyloučeno!)

 

3) Nekouřit. (Popíjení bez cigaret? Nesmysl!)

 

4) Nespat na zádech; v praxi to znamenalo obléknout si na noc obráceně tričko s kapsou a do ní vtěsnat tenisový míček. Tento umělý hrb pak měl spolehlivě zabránit na záda se jen pootočit. (Po dvounočním utrpení jsem byl nucen kvůli bolestivému vybočení páteře další aplikaci přesunout na neurčito.)

 

5) Operace. (Předem zamítnuto. Bojím se doktorů i doktorek.)

 

   Z předešlého jasně plyne, že má náprava možná není, jsem totiž až trapně nenapravitelný. Ovšem ženy, ženy jsou z jiného těsta. Když chtějí, tak i z poddajného, tvárného, přizpůsobivého. A též velmi dobře vědí, jak čelit protivenstvím. Dovedou se jinak chovat, umí se i obětovat.

   Ta má si koupila špunty do uší. Jako dělostřelec v záloze chápu, schvaluji, o to víc ji miluji.


3 názory

srozumeni
24. 07. 2017
Dát tip
Pobavilo...***

Diana
21. 07. 2017
Dát tip

Jasně, oddělené ložnice a je po problémech! :-)


Oddělené ložnice - dokonalé ticho.

Operace to nevytrhne a spát na zádech je děs, člověk se budí sám tím, jak chrápe. Spím na boku.

Cigarety a ani alkohol nejsou na škodu.

To jsou mé poznatky. :-)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru