Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odborník na duchovní růst

20. 07. 2017
4
8
836
Autor
Movsar

Odborník na duchovní růst

V rámci televizního interview spolupořadatel největšího hudebního festivalu zve na diskusní fórum: vystoupí i „odborníci na duchovní růst“. Jak asi takový odborník vypadá? Že by kouč? A kam až lze duchovně vyrůst? Televize nutí říkat blbosti.


Gramofon

Tak dlouho nám rádia hrála to samé, až do módy přišly gramogony. Lidem se zalíbily ohrané věci. Sice se to vysvětluje retrománii, ale pravda bude zasutější. Člověk uvykl opakování: hitů, televizního programu, rodinných výletů, frází, obrázků z internetu, vánočních večírků, témat i katastrofických scénářů. A pak ze zoufalství jde a pořídí si gramofon a desku Karla Gotta.


Neveklov

„Do Neveklova už dorazili hasiči.“ Slavnosti na tamním náměstí sleduje reportér Českého rozhlasu Region. Zpívat bude Marcel Zmožek, ovšem taky Eva a Vašek. Bude se točit pivo, salám i cukrová vata. Nálada pokvete a rozzáří stovky tváří jako řepka všude okolo cest. A mezi některými se přátelství rozhoří v erotický požár. To už ale hasiči budou dávno pryč.


Berlín

Než na Berlín dopadly bomby spojeneckých letadel, bylo to prý krásné a už tenkrát kosmopolitní město. Za horkých dnů ulicemi korzovaly dámy s deštníčky, kavárny se ztrácely v modrém dýmu z viržinek a vzdor představám o nacistickém teroru nemalou komunitu tvořili i černí Afričané. Točily se filmy a v továrnách vyráběli mercedesky, v kterých pak jezdili s větrem ve vlasech herečky v nejnovější módě od Bosse. A v jiných továrnách odlévali ze zvonů munici a stejný Boss šil uniformy pro SS. A mezi dámami s deštníčky bylo nemálo vdov. Co by si osamělý muž mohl přát víc. Až kus železa letící volným pádem dal té situaci jinou perspektivu. 


8 názorů

srozumeni
24. 07. 2017
Dát tip
Berlín je super...***

upupa
22. 07. 2017
Dát tip

Mantinely súčasnej kultúry sú úzke a neustále sa zužujú. Aj keď... bol som na folk Strážnice, tam sa sem-tam mantinely aj búrali, bolo že to smiechu! A úprimného!


Ozzozorba
20. 07. 2017
Dát tip
Obchodník na duchovní půst.

Movsar
20. 07. 2017
Dát tip

to není hopper. vyhlašuji soutěž o jméno autora.


Gora
20. 07. 2017
Dát tip

Malíř E.H.?

Dobrý nápad.


Neveklov...a berlínský obraz...:o)

 


Movsar
20. 07. 2017
Dát tip

díky a už je interaktivní s odkazem na obraz


Gora
20. 07. 2017
Dát tip

Eva a Vašek-:( už ta představa

Berlín - super napsaný minipříběh.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru