Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Význam Nesmyslu

23. 07. 2017
1
2
624
Autor
Ozzozorba

Věda narazila na skleněnou zeď. V kvantovém světě se čas rozpouští zároveň do obou směrů. Říkáte si, co je mi po mikrosvětě! Žiji tady v hmatatelném a krásném vesmíru, uchopuji hmotu a krájím ji na kousky. Na druhou stranu vše co vnímáme, roste z kvantového prostoru, tedy z něčeho o čem nevíme zhola nic jen to, že existuje.  

Abychom se z toho nepomátli na rozumu, udělejme Nesmysl. Nesmysl je z dosahu smyslových chapadel. Tím dodáme svému životu na významu. Nesmysl je kořením, bez kterého by život postrádal chuť. Nedal by se žít.

Jinými slovy, z Nesmyslu povstalo vše. A co bylo před Nesmyslem? Další Nesmysl. Až člověk dává všemu smysl a pořádek, ale to už není člověk, ale robot.   


2 názory

Ozzozorba
23. 07. 2017
Dát tip

emoce vyhcházejí ze smyslů (tzv. pociťování). je to sofistikovanější, ale stále ještě klec. 


Andelka2
23. 07. 2017
Dát tip

Výstižné. My jen posuzujeme, zařazujeme, tabulkujeme, hodnotíme, bodujeme...zkrátka SMYSLUJEME...jen tak mají věco pro nás SMYSL...V ČEŠTINĚ JSOU OVŠEM SMYSLY I EMOCE...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru