Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fantazie nebo Realita?

22. 08. 2017
4
8
545
Autor
Ozzozorba

V přístavním městě Marseille jsem potkal námořníka, který měl jizvu přes celou tvář. Přesto, že musel být přes šedesát let stár, byla jeho postava jako z oceli a jeho oči zářily jako dva drahokamy. Život, který prožil na vlnách, mu přinesl nejedno dobrodružství, o které jsem se zajímal. Povídali jsme si po několik večerů v přístavní krčmě „U panáka.“ Navykládal mi spoustu hloupostí, neuskutečnitelných nesmyslů, které si už nepamatuji, ale jednu myšlenku řekl s takovou čistotou a byla tak jasná, že vám ji musím sdělit.

Povídal mi, že kdysi dávno, když ještě moře nebylo mořem a kdy pevnina nebyla pevninou se hádala v ezoterickém prostoru Fantazie s Realitou. Hádali se o to kdo, z nich je mocnější. Fantazie si začala vymýšlet neuskutečnitelné nesmysly a zhovadilosti a Realita ta všechna navymýšlena přání plnila do posledního šroubku. Když už to trvalo celou věčnost a Realita byla z těch všech úkolů unavená, chtěla vše zkrátit, a proto se ukázala Fantazii v celé své skutečnosti.

Fantazie zbledla a uvědomila si, že všecičko, co by si dále navymýšlela, by bylo jen pouhým stroboskopickým zábleskem z koláče Reality.  A že by bylo absurdní, kdyby byla Fantazie mocnější než Realita. 


8 názorů

Ozzozorba
25. 08. 2017
Dát tip
Věř nebo nevěř, realitě je to fuk a šmuk.

Dodola
24. 08. 2017
Dát tip

Teda asi nejsem realista nebo nevidím za kulisy, ale nějak ti nevěřím :-)


Ozzozorba
24. 08. 2017
Dát tip
repus!

agáta5
24. 08. 2017
Dát tip

super!


Ozzozorba
23. 08. 2017
Dát tip
Pozření, on_:¨)

Gora
22. 08. 2017
Dát tip

 Prozření, no:-)


Ozzozorba
22. 08. 2017
Dát tip
to by šlo *

patrio
22. 08. 2017
Dát tip

Realita, král sedící na trůnu a Fantazie rádce našeptávající do ouška.

Zajímavé **


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru