Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bobr

Výběr: Monty_Python
09. 04. 2002
9
0
2622
Autor
gd

Pokud jste někdy vyrazili do OBI koupit úhlovou brusku nebo vodovodní baterii, určitě si pamatujete obrovského plyšového bobra, který se přátelsky motal po celém krámě, hrál si s dětmi a šířil okolo sebe dobrou náladu.

To jsem byl já.

Dělal jsem bobra celý život. V létě bývalo v teplém kostýmu příšerné vedro, ale měl jsem tu práci rád. Pomáhal jsem kutilům nakoupit nářadí, které jim vydrží léta. Snažil jsem se rozveselit jejich manželky znuděné pohledem na špachtle a spárovací tmely.

Myslím, že jsem byl dobrý bobr.

A teď je to všechno pryč. Prostě mě vyhodili.

Bez důvodu, bez vysvětlení.

Přihlásil jsem se na pracovní úřad, jenže jsem už starý a nic jiného neumím. Teď chtějí všude angličtinu a umět s počítačem. Snad bych mohl dělat aspoň lišku pro Stavební spořitelnu. Nebo Santa Clause.

„Tak jaký bys chtěla dárek, holčičko?“

Ho-ho-hó! 


JASAN
05. 08. 2003
Dát tip
:-)))))) A co s bobrem, který místo bobrování blbne na netu?

pilgrim
25. 04. 2002
Dát tip
stále ještě JSI dobrý bobr...***

Josefk
24. 04. 2002
Dát tip
bezva nápad i provedení

gd
15. 04. 2002
Dát tip
bárbínu... ty děti dneska nemaj žádnou fantazii... :(

Anet
15. 04. 2002
Dát tip
to ujde

zoo
15. 04. 2002
Dát tip
NO voni Santové jsou s ní taky na štíru. S fantazií, přirozeně, nikoli s Bárbínou. ;-)

zoo
13. 04. 2002
Dát tip
Připomnělo mi dva tři roky starý Vaculíkův fejeton (aspoň doufám, že jeho), jak ho dráždívaly výzkumy veřejného mínění, když JEHO se nikdy nikdo na nic nezeptal. Až se k němu jednou někde vrhl velký králík a zajímal se, jestli máchá v Azuritu. :-) Bobra škoda. Lišky na naší poště se dycky leknu a ze tří návštěv dvakrát omylem pozdravím. Je totiž hned za dveřmi a VYCPANÁ! Ale jestli se staneš Santou, tak to se stavím. Za bárbínu, pochopitelně. :-)))

Hortenzie
12. 04. 2002
Dát tip
chci to vedět..moc moc chci... ....(chci vedět, jestli pije bobr stejně jako já:))))

gd
11. 04. 2002
Dát tip
bobři mlčí takto: -... --- -... .-.

Hortenzie
11. 04. 2002
Dát tip
gd: děkuji..jsem zase o něco chytřejší:-) kalais: jak pijí bobři? ...chci být totiž komplexně vzdělaná v bobrologii...

Kurňa, bobr v čepici byl armádní, z USA, asi hlídaj jeho používání mimo vojenský pásmo...:o(

gd
10. 04. 2002
Dát tip
Dovolit bych si upozornit, že stěžejní věta celého textu je: "Myslím, že jsem byl dobrý bobr." Od ní se odvíjejí všechny signifikantní významové konotace. "Dobrý bobr" je symbol života naplněného smysluplnou prací, hrdina příběhu i po ztrátě své původní profese stále zůstává "dobrým bobrem", ač ztratil plyšovou materializaci své dobře socializované osobnosti. To se projevuje také ve snaze hledat jiné uplatnění, navzdory faktu, že o příslušníky jeho sociální skupiny není v minoritní společnosti velký zájem. I tak má jak přispět k hladkému chodu moderního světa, zůstává svůj - zůstává "dobrý bobr". Aleluja.

gd
10. 04. 2002
Dát tip
mlčíš jako bobr?

Hortenzie
10. 04. 2002
Dát tip
jak mlčej bobři? takhle: .... .... .... nebo takhle: .... ---- .... nevim......

hermit
09. 04. 2002
Dát tip
smutný, tak strašně smutný.... dobře napsáno

Helča
09. 04. 2002
Dát tip
smutné a přesto veselé - hřejivé

Radost
09. 04. 2002
Dát tip
slza v oku třpytí se mi ale přesto v Obi jsem byl na brigošce a znám větší tragédii mému spolupracovníkovi právě v den, kdy jsme tam jak negři vozili blbý bedny plný skládacího nábytku umřela maminka... To uz bych se radsi naucil anglicky... Co to má společnýho s OBI? asociaci... :-(( ale dilo se mi libi tip

Taky jsem chtěla dělat celej život bobra. Ale nevzali mě, protože jsem neuměla patřičně hrdě nosit ten jeho placatej ocas... řekli mi, že správnej bobr ho nosí jinak, ale neukázali mi jak... a pak v tom krámě bobřil nějakej starší pán, co měl tendenci nosit ten ocas přes ruku, jako třeba deštník, a to se mi nezdálo, tak jsem šla za panem OBI a řekla mu: "Vy si jako myslíte, že správnej bobr nosí ocas přes ruku, jo? Jako deštník?" "Nemyslím si to," řekl pan OBI. "Ale uchazeč na pozici bobra, který byl nakonec vybrán, je shodou okolností můj bratranec. Těšilo mě, příjemný nákup." Ne že bych z toho měla nějaký trauma... to ne... ale vobčas mám prostě chuť stavět hráze a překusovat kmeny, no, tak to je asi tak všechno, musím si teď jít vytahat třísky z patra....

Nuitík
09. 04. 2002
Dát tip
smutné to je, ale když Tys to napsal tak krásně, že se musím usmívat! :o)*

Nuitík
09. 04. 2002
Dát tip
jak kalais řekla, jak Nuití napsala, jseš dobrej :o)

Nuitík
09. 04. 2002
Dát tip
uuuuuf, to už začíná být až hluboce filosofické...gd, prostě Tvůj bobr je náš favorit a nevykládej si to jinak....:o)



Ten v čepici je lepčí, což?

gd
09. 04. 2002
Dát tip
monty: tak ten teda je! kalais a nuitík: jakej můj bobr? to jste se trochu spletli, ne?

Nuitík
09. 04. 2002
Dát tip
nejlepšejší jsou obráááázkýýýýýýýýýýýýýýýýýý!!!

Hortenzie
09. 04. 2002
Dát tip
dělal jsem bobra celý život...měl jsem tu práci rád... nevim proč,ale tohle mi připomnělo jeden rozhovor s Robertem Vanem, říkal něco na tenhle způsob: "když byla babička na smrtelné posteli,mamka se jí ptala, jestli je něco, co by chtěla ve svém životě změnit. babička odpověděla, že by chodila pořád bosa. když totiž byla mladá, byly v módě malé nohy a babička se celý život tlačila v malých botách. člověk má prostě zkusit všechno, co se mu honí hlavou. když to z nějakého důvodu prošvihneš nebo neuděláš, může tě to časem mrzet a třeba už bude pozdě." a já mám pocit,že to s tim nějak souvisí - ještě nevim jak - a když člověk dělá celej život bobra, tak neni pravda, že nic neumi. umí dělat bobra a i dělání bobra je důležitý. každopádně:...*...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru