Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsou chytré telefony opravdu chytré?

18. 09. 2017
3
2
1256
Autor
bixley

Již minimálně dvacet let nás obšťastňují takzvané chytré telefony, které toho umějí mnohem víc než ty hloupé z dob socialismu: mají připojení na internet, takže je můžeme používat k vyhledávání informací, navigaci, můžeme si na nich pouštět videa a hudbu, sledovat televizní programy, dokonce fotografovat. Jak úžasné!

Oproti starým telefonům, které měly kulatý ciferník, a proto se čísla VYTÁČELA, máme dnes mobily nejen tlačítkové, ale i dotykové, nicméně čísla vytáčíme dál. Na starých hloupých telefonech nešlo poslat písemnou zprávu, to umějí až současné chytré mobily. Už si ani bez nich neumíme život představit. Telefonujeme si kvůli blbostem. Chytrý telefon to vyřeší přece za nás! Tak třeba jdeme do obchodu a nevíme, jestli koupit manželovi koblihu s meruňkovou nebo jahodovou marmeládou, tak mu zavoláme a on nám to řekne. Dřív jsme koupily, co bylo, pokud vůbec něco bylo.

Některé dnešní telefony jsou ovšem nejen chytré, ale spíš přechytralé. Sami totiž odhadují, co budete v smsce psát, tak napíšou to, co předpokládají oni, nikoli to,co předpokládáte vy.

Nedávno mi kamarádka poslala sms, že je v Písku a že tam pořád prší. Chtěla jsem jí napsat, že v Praze taky prší, nepodívala jsem se, co můj chytrý mobil předpokládá. smsku jsem odeslala a teprve zpětně jsem si přečetla, co jsem to vlastně kamarádce sdělila: „Ahoj. Jsem v Praze. Taky tady prsíčka.“ Řekla bych, že takový telefon není chytrý, ale spíš debil


2 názory

bixley
22. 09. 2017
Dát tip

To jsem ráda.


Cimanad
22. 09. 2017
Dát tip

pěkný, pobavilo


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru