Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

I démoni se slétávají

09. 10. 2017
2
4
661
Autor
Ozzozorba

Musíme sami sebe neustále překvapovat, jinak život nemá žádnou cenu. Jen produkujeme zplodinu opakování. Uzavřeni v bludné smyčce. V uších nám zní dotěrný hudební motiv, kterého se nemůžeme zbavit.

Být překvapen, znamená být otevřen transformaci. Hlubiny člověka se nedají odhadnout, ale můžeme se do nich nořit hloub a hlouběji. Jít dál, a dál, až k samotné podstatě světa.

I démoni se slétávají. Černí jako havrani a tiší jako netopýři. Přicházejí naslouchat o transformaci. V tichosti sedí na bobku a nasávají možnosti.

Pravda se musí neustále testovat a zkoušet. Pravda není stálá konstanta. Vše je v pohybu, i atomy víří v divokém tanci.  To, co platilo včera, se možná už včera stalo nepravdou, a co teprve dnes nebo dokonce zítra? Bude pravda ještě fungovat? Může i nemusí. Přistupovat ke všemu jako k proměnlivosti.

Molekuly se přeskupují, co teprve lidská srdce! Věci jsou v pohybu, i tektonické desky se přesouvají, což teprve lidé! V hlavách bzučí chaos tisíci a jedné včely. Láska se stává nejzazší vibrací, kterou v sobě může bytost vyprodukovat.

Ježíš je vskutku nadčasový a přesahuje všechny dimenze. Chaos je anihilován, z temnoty svítí světlo.     


4 názory

Ozzozorba
10. 10. 2017
Dát tip
Kdo chce zrodit tančící hvězdu, musí mít ve svém nitru Chaos.

Dodola
09. 10. 2017
Dát tip

Dá se anihilovat chaos? Nebo myslíš spíš transformovat? To nasávání možností u démonů je teda hodně zajímavé, oproti zafixovaným představám např. církevního učení. Můžu se zeptat, z jakého zdroje tyto teze čerpáš?


Gora
09. 10. 2017
Dát tip

Souhlasím s tvou první větou. Zamlouvá se mi poetika nasávací /démonů/, ale jinak nejsem s to posoudit tvé dílko...tak snad chytřejší čtenáři rozklíčují...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru