Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kuchyňské rozhovory - Módní policie

09. 10. 2017
1
1
432
Autor
Gustavo

Módní policie

(2.10.2017, pondělí ráno)

(účastníci debaty – MUDr.Benda, Ing.Martinovský, Mgr.Martinovská. Na stole prázdné hrnky od čaje, špinavý jídelní nůž, chleba, sýr, drobky a vázička s muškáty.)

 

Do kuchyně vstupuje Mgr.Martinovská. Má na sobě džíny s lehce roztřepeným okrajem nohavic a triko. MUDr.Benda sedí u stolu, maže si chleba Lučinou. Na sobě má pyžamo zapnuté jedním knoflíkem a přehoz přes ramena, který vypadá jako ovčí rouno. Ovčí rouno nemá žádné knoflíky.

 

MUDr.Benda si svoji dceru změří pohledem:“No co to je tohle?“

Mgr.Martinovská:“Co?!“

MUDr.Benda polkne sousto:“No, co to máš na sobě? To je nějaký rozedraný.“

Mgr. Martinovská:“Kde?“

MUDr.Benda:“A malý je ti to? To je hrozný. Učitelka a má na sobě takovéhle oblečení. To za nás vůbec nepřipadalo v úvahu. Naše učitelka měla na sobě kostýmek a každý den jiný. Učitelka má jít příkladem. Z čeho si pak ty děti mají vzít příklad. To nemáš na sebe něco slušnýho? Nějaký kostýmek?“

Ing. Martinovský zvedne oči od krajíce chleba, který maže margarínem:“No něco na tom je. Zase na druhou stranu to říká ten, který má na sobě starý pyžamo s jedním knoflíkem, ha ha.“

MUDr.Benda:“Tak ať mi ho přišije.“

Mgr. Martinovská:“Tak já jdu, mám dneska službu na chodbě.“ Odchází z kuchyně.

 

MUDr.Benda nesouhlasně vrtí hlavou.

 

 

(9.10.2017, pondělí ráno)

(účastníci debaty – MUDr.Benda, Ing.Martinovský, Mgr.Martinovská. Na stole prázdné hrnky od čaje, špinavý jídelní nůž, chleba, sýr, drobky a vázička s povadlými muškáty.)

 

Do kuchyně vstupuje Mgr.Martinovská. Má na sobě sukni, halenku lososové barvy a tmavě šedé kostýmkové sako s nití zdobeným proužkem . MUDr.Benda sedí u stolu, maže si chleba Lučinou. Na sobě má pyžamo zapnuté jedním knoflíkem a přehoz přes ramena, který vypadá jako ovčí rouno. Ovčí rouno nemá žádné knoflíky.

 

MUDr.Benda si svoji dceru změří pohledem:“No co to je tohle zase?“

Ing. Martinovský s úsměvem:“Počkejte, minule se vám nelíbily džíny, tak si vzala sukni a halenku. Myslím, že je to dobré. Vám se taky pořád něco nelíbí.“
MUDr.Benda vrtí hlavou:“Vždyť to má nějaký krátký, tu sukni. To je příklad pro ty děti? Naše učitelka....“

Mgr. Martinovská ho přeruší:“Tak čau.“

Ing. Martinovský:“Čau“.

MUDr. Benda nesouhlasně vrtí hlavou:“Hrozný, tohle školství.“ Napije se čaje.

 

Ing. Martinovský sleduje zpravodajství v televizi. V Karibiku již třetí hurikán v řadě pustoší karibské ostrovy a jižní pobřeží Spojených států.


1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru