Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Televizní vraždy před spaním

15. 10. 2017
3
4
1320
Autor
bixley

Po činorodém dnu si chci pochopitelně večer odpočinout u televize při nějakém pěkném filmu. Poté, co shlédnu a vyslechnu večerní zprávy, kde se dovím, že hurikán Irma má zatím na svědomí 28 mrtvých, že v Mexiku bylo další zemětřesení, téměř dvě stě mrtvých, že v Las Vegas střílel do lidí šílenec, 58 mrtvých a několik dalších hororů z českých zemí v podobě nehod na železničních přejezdech, opravdu potřebuju vzpruhu v nějakém zamilovaném filmu. Podívám se tedy na program:

Čt1 - Vraždy v kruhu

Nova - Policie Modrava

Prima - Kapitán Exner

Prima Love - Myšlenky zločince

Prima Cool - Černá listina

Barrandov - Zákon a pořádek

Nova Cinema - Námořní vyšetřovací služba

No jo, dneska samej mord. To nemá smysl se na něco dívat. Stejně pak neusnu. Jo, co je na dvojce? Tam by mohl být nějaký cestopis. Aha, Hitler: Konečné řešení. Takže taky nic.

Jistě, když vydržím do devíti, můžu se dívat třeba na historický seriál Viktorie. Nicméně s pozdější noční dobou přicházejí spíš thrillery a horory. Stačí přečíst si popisky. Například: Mladí manželé jedou na svatební cestu na jachtě, zastihne je bouře, ztroskotají na opuštěném ostrově. Po několika dnech ale zjistí, že na ostrově nejsou tak úplně sami...

Nebo: Mladá novinářka Katia se přes internet seznámí se sympatickým mužem Robertem, který pracuje u jedné softwarové firmy. Po čase ale začne docházet v její redakci k hackerským útokům a ona tuší, že to má na svědomí právě její nový milenec. Když si s ním o tom chce promluvit, Robert ji spoutá a zamkne ve sklepě...

A tak nezbývá než sáhnout po staré dobré knize, například Něžná je noc.

 


4 názory

bixley
31. 03. 2021
Dát tip

Je to smutné, ale neštěstí a nešťastné osudy přitahují nejvíc. :-(


Jamardi
31. 03. 2021
Dát tip

Je to tak všude a nejen v televizi.

Například moje babička se zúčastnila akce Narození 1918. Už na začátku se jí ptali, jestli někdo z rodiny emigroval nebo měl styky ze zahraničím nebo byl politicky pronásledovaný. Když řekla, že ne, řekli, že jí možná nebudou kontaktovat, pokud bude hodně takových účastníků. Nakonec kontaktovali, její vyprávění je zařazeno do dvoudílné knihy. Ale pro ty vybrané bylo vyčleněno i čtyři, pět stran textu a více stran pro fotografie, nevybraní jen jedna strana textu a jedna fotografie. Přičemž třeba babiččin manžel pracoval jako financ na hranici s Německem a před válkou kousek od místa, kde pracoval, postříleli všechny finance na stanici. Ale jelikož dědeček přežil, nemělo to dost šťávy, bylo to málo vzrušující - a byl by politická oběť a babička by se vešla do kolonky.


agáta5
16. 10. 2017
Dát tip

:) taky přemýšlím, co to má být za záměr, pouštět pořád jen krimi a horory...


Gora
15. 10. 2017
Dát tip

Máš pravdu, bixley, u nás zvítězila Policie Modrava - nejhezčí přírodní scenérie...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru