Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Deviant Weiss a jeho prokurátor

18. 10. 2017
4
5
706
Autor
Movsar

Soudili televizní a justiční celebritu, psychologa Weisse. Jak víme z médií, svým jaguárem zabil dva lidi, načež ztratil paměť, aby po nehodě z§stalo co nejméně stop. A protože Weiss praktikuje jako soudní znalec a je státními zástupci a soudci oblíbený, neboť je jeho zvykem vyhovět zadání / verzi obžaloby, bylo nasnadě, jak bude sám souzen. Soud ho sice uznal vinným smrtí dvou lidí, nicméně uložil mu nejnižší možný trest, který navíc podmíněně odložil na krátkou zkušební dobu.

Karel Váňa, státní zástupce, zrůda už od pohledu, do televize hlásil: oběti nebyly připoutané, a přitom je na internetu dost videí s „crash testy“. Tak to pozůstalí mají, malý hrbatý mužík s titulem dobytým za socialistického bezpráví jim posílá vzkaz: měli jste své mrtvé nechat pořádně sledovat naučná videa! A přidává: pan Weiss není pro společnost nebezepečný, žádný jiný trest jsem ani nežádal. Ten idiot dosud netuší (z věku soudím, že prokurátoruje už dlouho), že trest nemá jen ochrannou, nýbrž také preventivní a výchovnou funkci.

Weiss, dotazován novináři, náhle mlčí. Když v minulosti přišly na přetřes čuňačinky, to se rád chvástal, co všechno o věci ví, kdo je jaký deviant. Nyní došlo na něj a jeho proukrátora: to jsou ti skuteční devianti.  


5 názorů

Josephina
20. 10. 2017
Dát tip

aneb pýcha předchází pád (smrt dvou lidí je z trestů nejtěžsích, do konce života nesmazatelný ...)


Yan73
19. 10. 2017
Dát tip

Taky bych řekl, že za dva mrtví dávaj "normálně" nepodmíněný tresty.


Movsar
19. 10. 2017
Dát tip

díkyx, jsem rád, že to takto nevnímám sám.


agáta5
19. 10. 2017
Dát tip

máš recht, ale je nám to houby platné... leda že bychom šli do politiky...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru