Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co by volil pes?

21. 10. 2017
3
3
1359
Autor
bixley

Pohlédla jsem na svého psího parťáka, který usnul na gauči stočený do klubíčka. Hlavu si vtipně podložil obálkou s volebními lístky.

Máš pravdu, řekla jsem si. Nejlepší je všecko zaspat. Ty volební programy jsou stejně všechny pod psa. Některé možná i pro kočku. Ale nemysli si, spát na volebních lístcích neznamená, že budeš mít následující čtyři roky na růžích ustláno.

Cože? Že bys na růžích stejně nespal? Že je gauč lepší? A tobě tenhle psí život vyhovuje? No jo, aby ale neměli psí život voliči. Ono se hezky slibuje. Ale znáš to: sliby - chyby.

Můj parťák ze spaní spokojeně zívl. Já vím, že je ti to jedno. Ale kuřecí křidýlka si dáš, že? Jenom aby byla. Všude fipronil, nedostatek nosnic. Vajíčka dražší. Budeš žrát granule. To že ti nejede? Musíš si zvykat.

Pes na mě koukl jedním okem a zvedl hlavu. Nebude procházka? Co tě nemá, procházka! To až potom. Nejprve volby. Možná nebude všecko až tak pod psa. To už jsme ostatně měli. Báječná léta pod psa. Pamatuješ? Vlastně nepamatuješ.

Tak si ještě zdřímni, já to tam jdu hodit. A pak ti hodím míček


3 názory

bixley
23. 10. 2017
Dát tip

Díky. :-)


agáta5
23. 10. 2017
Dát tip

:))


:)*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru