Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zviditelňování

14. 11. 2017
3
5
1687
Autor
bixley

Dnes se chce každý zviditelnit. Zvlášť pokud podniká. A pochopitelně nejlépe na internetu. Hned si tedy vyrobí webové stránky s názvem své firmy, svým jménem a kontaktem.

Časem ale zjistí, že to není tak jednoduché. Nejste-li totiž zrovna premiér, prezident nebo významná celebrita, o kterých se v různých i-novinách píše prakticky dennodenně, tak zapadnete jako pověstná jehla v kupce sena.

Aby k tomu nedošlo, museli byste se jmenovat přinejmenším nějak obskurně, třeba Cincibus. Jmenujete-li se však Petr Nový, tedy máte-li vcelku běžné křestní jméno a příjmení, prorazíte těžko. Kromě vás, který nabízíte pokládání a renovaci podlah, tu je Petr Nový fotbalista, zubař, advokát, historik, kurátor, vedoucí pobočky České pojišťovny, zkrátka Petři Noví mají řadu představitelných i nepředstavitelných profesí.

To nevadí, říkáte si. Zadají-li si do vyhledávače „pokládání podlah“, tak mě stopro najdou. A zkusíte to. Vypadne spousta firem: Podlahy Bím, Podlahářství Havel, Podlahy Růžička, FILIP - pokládka podlahových krytin atakdále. Žádný Petr Nový. Nezbývá tedy než doufat, že vaši klienti dají o vás reference známým ústně, tedy stejně jako před internetovým letopočtem.

A tak nakonec dojdete k závěru, že jediní Češi, o kterých spolehlivě najdete informace, se zviditelňovali před několika sty lety a bez internetu. Třeba Bedřich Smetana, Jan Ámos Komenský nebo Jan Hus. Ale ti nikomu podlahu zaručeně nepoloží.


5 názorů

bixley
15. 11. 2017
Dát tip

Děkuji!!!


a2a2a
15. 11. 2017
Dát tip

fejetonek, nebo spíše ještě novinový sloupek jak má být. Stručný, má rytmus, spád, srozumitelný a sarkastický.


bixley
14. 11. 2017
Dát tip

Děkuju. To jo, když do toho vrazí prachy, tak je zviditelněn. :-)))


Gora
14. 11. 2017
Dát tip

Když má Petr Nový zaplacenou inzerci - reklamu, tak tam přece vyskočí, ne?

Hezká pointa:-)


agáta5
14. 11. 2017
Dát tip

:)) ještě, že se nejmenuju petr nový :))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru