Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Adam

09. 12. 2017
0
0
788

„Mohla bys jet to do toho Liverpoolu se mnou,“ podíval jsem se na ni. Ona však mlčela a dál sledovala vozovku před sebou.

                „Víš přece, jak nesnáším akce, kde jsou cizí lidi. Kde je strašně moc cizích lidí. A budeš tam s kámošema, tak co bych tam já dělala.“ Viktorie se na mě nepodívala. Mlčel jsem. Přemýšlel jsem co jí na to říct. Nějaké věci jsem na jazyku měl, ale vzadu v autě seděl Lukáš s Kryštofem a nechtěl jsem to rozebírat před nimi. Vztek ale ve mně bublal, až to muselo jít ven.

                „Tohle prostě partneři dělají, že tráví čas společně a se společnými kamarády. To se prostě ve vztahu tak dělá.“ Čekal jsem. Věděl jsem, že mi to vrátí. Nesnášela výčitky. A pak to přišlo.

                „My ale nemáme vztah. Ty jsi můj zaměstnanec.“ V tu chvíli mi ruply nervy. Praštil jsem rukama do stropu auta a zavrčel. Musel jsem hodně mrkat, abych rozehnal slzy. Naštěstí jsme byli už na místě. Zastavila u chodníku a já slyšel, jak kluci vyrazili ven jak kulový blesk. Chytil jsem kliku, ale ona se ke mně natáhla. Odstrčil jsem ji a vylezl z auta. Lukáš sundával seshora lyže, tak jsem otevřel kufr, abych vytáhnul tašky.

                „Promiň mi to, já jsem to tak nemyslela.“ Ignoroval jsem ji. Teď se bude omlouvat, ale za co. Vždyť to myslela úplně vážně. Vytahoval jsem věci z auta, ale ona za mnou pořád postávala a omlouvala se. Chtělo se mi řvát a měl jsem hrozný vztek. Nakonec jsem už nemohl dál. Přitlačil jsem ji zády na auto a chytil ji za paže. Trochu jsem s ní zatřásl. V očích měla slzy.

                „Já tě miluju, takže buď pro mě pak přijedeš a pojedem na ten fotbal společně anebo se na to vyseru a nebudu ani tvůj zaměstnanec ani nic!“ otočil jsem se, popadl svoje věci a odešel jsem. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru