Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O myšce a prázdnotě

13. 12. 2017
2
6
751
Autor
Ozzozorba

 

Myška vylezla z černé díry, otřepala ze svého kožichu hlínu, podívala se na packy, zjistila, že je vše tak, jak má být, a vykročila pravou nožkou ke skříni naproti.

Už dávno věděla, že v červené skřínce je ukrytý poklad: sýry, mléko, ovoce i zelenina dokonce i salám. Kdykoliv skřínku otevřela, vždy si mohla nabrat lahůdek, kolik unesla.

Tentokrát bylo vše jinak a po otevření skříně se na myšku dívala prázdnota. Velká a Prázdná.

Myška se kousla lítostivě do tlapky a při tom si pomyslela: „Jsou pryč! Všichni se odstěhovali někam jinam a ani kapku rumu mi tu nenechali.“   

 

 

 

 

 

 

 

?


6 názorů

Ozzozorba
10. 01. 2018
Dát tip
Ahoj Lakrove, počátek mini mini jsem opravil dle tvého návrhu (ano je to tak lepší). Smysl nacházíme v nesmyslu. Alias jaký smysl má každý den ráno vstávat z teplé postele? A tak dále a tak dále.

Lakrov
09. 01. 2018
Dát tip

V první větě mám výhrady k úvodním čtyřem slovesům psaným v přítomném čase  -- minulý čas by jim (a celé větě) slušel víc.  A po dočtení se mi nějak vytrácí smysl téhle mini-miniatury. Při zmínce  o absenci rumu trpím spolu s myškou :-)  


Ozzozorba
15. 12. 2017
Dát tip
uznávám a budu psát delší texty :)

Gora
15. 12. 2017
Dát tip

Rozumím, ale uznej, že tvůj nový způsob komunikace se čtenářem by se asi neměl scvrnout na dvě věty:-)


Ozzozorba
14. 12. 2017
Dát tip
ahoj Goro, "Velká a Prázdná" jsem dal pro zdůraznění, protože se za slovíčky skrývá energie. Tvořím nový způsob komunikace se čtenářem. Někoho pobavilo někoho ne, ale přijdou další a delší texty ... ale rozhodně nechci nikoho bavit, na to je cirkus. Jedná se mi o transformaci, proměnu, něco co zazní mezi řádky, mezi slovy. Dostat se Za Zrcadlo.

Gora
13. 12. 2017
Dát tip

černé, pravou, naproti - dost zbytečná slůvka

prázdnota - buď velké P, jako to máš v další větě, nebo z další věty bych odstranila velké P /Prázdná/. Nač, když prázdnotu máš s malým?

Dnes mne nepobavilo...je to Malé a Prázdné, ale možná, až rozvedeš a upravíš, bude Parádní...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru