Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výhra

02. 01. 2018
5
6
648
Autor
Ozzozorba

Šmátrám očima po polici a hledám ten zatracený papírek. Neumím si představit, že bych jej nenašel. Nutně jej potřebuji.  Bílá, modrá a další barvy míjí před mými zraky. Ne, tady to není. V zoufalství se otáčím, a na zemi vidím zelený lístek. Kdyby se daly emoce zhmotnit, uviděl bych na podlaze kámen, který se vyloupl z mého srdce. Shýbnu se a cítím, jak se mi nadouvají plíce svíravou nadějí. Ještě není nic ztraceno! Jsem ve hře. Ano toto jsou ta vítězná čísla loterie. Mé volání bylo vyslyšeno. Ach bože! Svět je úžasný!

Omámen těmi nejrůžovějšími přísliby vycházím z domu. Jdu si vybrat odměnu. Bum!! Hlava se mi roztočila a já padám k zemi sražen projíždějící dodávkou. Jak jen jsem mohl udělat takovou pitomost. Ležím na zemi ochrnutý a neschopný pohybu ani řeči. Lidé se začínají shlukovat. Pozoruji anonymní dav, jak se pase na mém neštěstí, tato nehoda se jich přece osobně nedotýká a oni se mohou jen tak koukat.

„Pane je vám něco?“ slyším hlas, ale nikoho nevidím a ani nemohu mluvit. Oči mám dokořán a vypadám asi dost hloupě. Spatřím zelený papírek, který mi vypadnul při nárazu z kapsy. Vítr ho pomaličku odfoukává. Ach ne! Teď na něj někdo šlápnul. Snažím se vykřiknout, ale jen tak zachroptím.

Několik rukou mne pokládá na nosítka a vkládají mě do sanitního vozu. Odjíždím.


6 názorů

Ozzozorba
06. 02. 2018
Dát tip
Lakrove, smysl se nachází ve slovíčku nesmysl. Nesmysl je z dosahu smyslových chapadel. Nesmysl je kořením, bez kterého by život postrádal chuť. Nedal by se žít. Lidský naturel už je takový. Od ranného dětství sbíráme střípky, kamínky, shromažďujeme, anlyzujeme a chceme se vyznat v tom, čemu říkáme Vesmír, život, Slunce ... až nakonec když už rozkrojíme poslední skutečnost, a víme, že už se krájet dále nedá dostáváme se Za Zrcadlo dění k Probuzení.

Lakrov
05. 02. 2018
Dát tip

Z nebe do pekla -- taková je nálada tohohle krátkého textíku, o němž sice  nevím, proč byl napsán, ale jesli si dobře vzpomínám, zveřejňuješ  v poslední době takovýchhle miniatur víc, takže smysl lze možná hledat  a v jejich celku, sestaveném do patřičného pořadí.  


Ozzozorba
02. 01. 2018
Dát tip
... vyloupl z mého srdce. Uff.

Lerak12
02. 01. 2018
Dát tip

Ale tady vyhrál !  Líbí.


Gora
02. 01. 2018
Dát tip

Moc senzační výhra to nebyla:-)

který právě vypadnul z mého srdce.- kerý mi spadl...


mrazivá zkratka...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru