Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O KOUKÁNÍ DO BLBA ANEB SOBOTA A NEDĚLE JSOU PSYCHICKÉ GALEJE

06. 01. 2018
11
13
1984
Autor
kuča

 

   Otevírám oči a láskyplně mžourám po dosud spící manželce. Drobné erotické vlnění odháním vzpomínkou na chmurné konce, kdy hlava také chtěla, leč ochablé tělo odmítlo spolupracovat. Takže raději nic. Útěchu hledám ve víře – „Pane, potěšil jsem Tě, opět jsem nezhřešil“. Koukám do blba.

   Posezení na WC důrazně poukazuje na přešlapy pátečního večera; rád bych si přečetl ranní tisk, ale oči kloužou po řádcích jak Jánošík na hrachu - nějak to se mnou dneska, sákryš, hází! Během nezbytné hygieny se pokouším pomocí žínky zahnat zpátky do kukaně zvědavé hemoroidy. Chválabohu, ještě to jde. Snídám. Tvrdý rohlík působí po ranní neerotice jako záměrná provokace. Pomazánkové máslo, hermelín. Sýrový povlak vyčítavě připomíná, že už se delší dobu chystám navštívit dermatoložku MUDr. Hladíkovou. Chci být užitečný a tak (i když o to nikdo nestojí), odcházím nakupovat. Během flirtu s prodavačkou mi postupně dochází, že její smích není reakcí na osobitý mužný humor, nýbrž záchrannou brzdou, která má přerušit nákupníkovy otravné kecy.

   Po příchodu k domácímu prahu zapaluji první cigaretu. Nechutná, ale vydržím. Mám přece silnou vůli! I během druhé návštěvy WC je hřmotně poukazováno na včerejšek. Žínka a další kolo hry na schovávanou s drzými hemoroidy. Jeden proklouzává mezi prsty a trčí ven, jak zaseknutá kukačka v hodinách.

   Volá maminka – prý jak se mám. Opáčím, že dobře. Zajímám se, proč volá. Chtěla mě jen slyšet. Aha. Ženu nacházím u snídaně… Před chvílí vstala; je ospale zmuchlaná, nevrlá, luští křížovku. Líčení dosavadních příhod ji nezajímá, už dávno zná veškerá má blábolení nazpaměť. Koukám do blba.

   Luxuji. Během výkonu poslouchám hlasitou hudbu, čímž proti sobě popouzím i dosud spící děti. Při kontrole mobilu nacházím nepřijatý hovor, opět mě sháněla matka. Volám zpět. Maminka mi klade na srdce, abych dával pozor při ranním řízení vozu. Odpovídám, že zítra je neděle, tedy nikam nejedu. Nenechá se vyvést z rovnováhy a dodává, že mlhy budou jistě i v pondělí, podzim je podzim. Děkuji za starostlivé postřehy a přerušuji hovor. Koukám do blba.

   Vcházím do kuchyně a provokativně se ptám, kdy bude oběd. Žena nevzrušeně odpovídá, že snad později. Snažím se koukat do blba, což jde rychleji, než bych si přál. Šilhám totiž hlady.

   Oběd. Mňam!

   Z posledních sil usínám na kanapi. Ještě 35 hodin a bude po víkendu! Hurá!


13 názorů

Jeff Logos
19. 05. 2018
Dát tip

Pěkně ze života



kuča
07. 01. 2018
Dát tip

Děkuji všem za názory, z Dianiných pochvalných slov se téměř rdím. Jen si dovolím mírně nesouhlasit s tím, že je fejeton o ničem. Běžní lidé zažívají většinou jen běžné věci.


upupa
07. 01. 2018
Dát tip

Už názov je dielo samo o sebe.

A samo dielo? No zbožňujem tieto samoironizmy! (A nenávidím nepracovné dni!) Nebude nejaké pokračovanie? Čo akčného prinesie tých 35 hodín?


a2a2a
06. 01. 2018
Dát tip

Ten úplný závěr hodně zaostal za vlastním textem, který je sice celkem o ničem, ale živě napsaný (samozřejmě to bylo i očeávatelné - zn. KUČA). Ovšem tvá vánoční je perla. Znovu mne rozesmála.


Jsme jen lidé. Dobře napsané. :-) /T


Diana
06. 01. 2018
Dát tip

Neexistuje nikdo bez nějakých problémů. Jsme jenom lidé. Zapomněl jsi pro úplnost a rovnováhu uvést i své klady - smysl pro humor, nadání přesně se vyjadřovat, vlídnost, uměřenost a smysl pro přátelství - a proto te tu mnoho  z nás máme rádi :-)))


Gora
06. 01. 2018
Dát tip

Upřímné a vtipné.

Tak hodně zdraví do toho nového roku:-)


CHT
06. 01. 2018
Dát tip

no skvělé!

tohle tu chybělo, jen houšť a (u)přímněji!

myslím to docela vážně....

doufám, že avi na leden nepropadne a že si vzpomenete na Viewegha...


Kočkodan
06. 01. 2018
Dát tip
Žena a žínka jsou někdy pro chlapa velmi důležité. Cítím s tebou, tvoje problémy mi nejsou u zadku.

Lerak12
06. 01. 2018
Dát tip

Humorný sebe-cynycký pohled na rotující stejnostejna života. Ubral bych té opakující se exkurze k hemeroidům a k nadužívaní "do blba." Ale to není rada, jen názor. Jinak "jeho" pěkná a smělá výpověď k pokryteckému davu šedých anonymů.   


Mně to přišlo ve vší směšnosti dost smutné. Napsáno je to, řekl bych, dobře.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru