Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bez lásky zůstává

10. 01. 2018
0
2
414
Autor
De

 

 

Pohlédnout do očí

Víš jak je nebezpečné ? 

Tvoje srdce žalostně prosí

tuší věci nehezké.



Za prokleté se modlí

--Má láska--

Nebezpečné chutě zdá se krotí

ve tváři samá vráska


Přemýšet nad života bytí

--křik--

z úst vyřklé nadávky

vůbec netuší jestli slyší

vzduchem létají pohlavky


Strach z opuštění

proto zůstávám? 

Tak ošklivé zesměšnění ! 

--zůstavám--
 


2 názory

Safián
13. 01. 2018
Dát tip

Po třech řádcích jsem usoudil, že jsi žena. To jenom pro pořádek, že i když to gendroví vyznavači popírají, ženská poezie existuje.

Ať už je to pravda nebo fikce, popsala jsi palčivou skutečnost.Domácí násilí, dnes "libové" téma přinášející samo o sobě uznání. Ale to mě nezajímá. mně zajímá, jakou báseň jsi naopsala. 

Musím říci, že nepříliš přesvědčivou. Schematickou. Člověk při jejím čtení nic nepocítí. Přitom je od koho se učit. Bezruč, Wolker a mnozí další.


Umbratica
11. 01. 2018
Dát tip

Píšu ti koment proto,že věřím,že obsah téhle básničky může být pravdivý,možná to může být tvoje vlastní zkušenost. Pokud chceš ale psát prožitkovou poezii tohoto typu,prostě se vypsat ze svých pocitů,používej co nejprostší jazyk. Třeba se jen pokus rozložit do veršů nějaký prozaický text. Například fiktivní dopis. Zatím se snažíš pouze o poetičnost tím,že achaickým způsobem přeskupujěš slovosled ve větách.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru