Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sestry

23. 01. 2018
9
6
980

„Volala mi Pavla. Ja som jej volala tri razy po sebe, tak som si hovorila, nech raz aj ona zavolá. Neviem, ako drží ten telefón. Chvíľu ju počujem, potom mrnkoce do toho, hovorím jej, chyť si ten telefón poriadne! Že aj druhí sa sťažujú, mám jej to zakaždým pripomenúť. Ale čo jej to budem stále pripomínať. Nechala som ju, nech si šemotí, ani neviem, čo hovorila, aj tak stále rozpráva to isté, ako ona po doktoroch nechodí, ako ona nič od bolesti neberie, ona vydrží. No keby ju tak bolelo, ako mňa, by som videla, či by si nezobrala! A po doktoroch nechodí, ale každú chvíľu spomenie, čo jej povedali na geriatrii, čo na očnom, čo na ortopédii a nechodí. Minule som chcela, aby sme sa stretli v meste v cukrárni, keď už ku mne nedôjde. Ale kdeeee. Veď ona už sama nikde nechodí, len do obchodu. Deti by jej nedovolili, boja sa o ňu, že by sa šmykla, spadla, ona už má tie nohy také slabé boľavé, hlava sa jej krúti, už si ani nevarí, deti jej vždy večer donesú. Má o rok viac ako ja. Veď z nej urobili nesvojprávnu! Toto by som nezniesla, neopovážte sa so mnou takto zachádzať! Vyprávala, vyprávala, aj som sa párkrát nadýchla, že jej skočím do reči, ale nechala som ju tak, ju druhý nezaujíma, len si dokolečka dokola omieľa to svoje.

Bože, veď som už ako tá Pavla. Ani som ťa nepustila k slovu, čo ma nezastavíš!“ spamätá sa mama.

Smejeme sa.

 


6 názorů

čože? ty poznáš meno mojej mamy? vôbec si nespomínam, kde som ho spomenula, luboš, áno, je Zuzana


Kočkodan
23. 01. 2018
Dát tip
Ano, Zuzka je asi lepsí nez Pavla, kdyz si jeste uvedomí prílisnou nabobtnatost (nepochází od slova nabobka) svého monologu. (Snad jsem si mamincino krestní jméno zapamatoval dobre.)

 Hanka, Jarko úsmev, áno, Gora, to je skveleeee


Gora
23. 01. 2018
Dát tip

Je dobré, když si ještě uvědomila:-)


revírník
23. 01. 2018
Dát tip

Umíš tu její řeč perfektně reprodukovat. Tak ji slyším, jako by mi ji říkala ona sama.


8hanka
23. 01. 2018
Dát tip

:)

*****


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru