Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tady hlídám já!

03. 02. 2018
7
10
1422
Autor
bixley

Sdělit kolemjdoucímu, že v domě či na zahradě, popřípadě u jiného objektu, hlídá pes, lze různými způsoby. V minulosti se často psalo „Pozor, zlý pes!“ A opravdu mi tato cedulka naháněla hrůzu. Představovala jsem si, že z domku se vyřítí nějaká krvelačná bestie, která mě rozcupuje na kousky.
Kdysi dávno jsem na zdi nějaké fabriky viděla nápis „Objekt je střežen PSEM“. Slovo „psem“ bylo napsáno tak obrovitými písmeny, že jsem přemýšlela, co to je za zkratku. Třeba „Objekt je střežen Pražskou správou elektrické manipulace“ nebo tak něco. Teprve po delší chvíli mi došlo, že to není zkratka, ale tvar naprosto obyčejného slova „pes“.
A od doby, kdy jsem se rovněž stala majitelkou psa, jsem si těchto cedulek začala všímat víc. Jak se zdá, cedulkám „pozor, zlý pes“, dávno odzvonilo. Na jedné procházce kolem zahrádek s malými chatičkami jsem na plotě uviděla nápis „Tady hlídám já!“ A u něj samozřejmě otevřená morda krvežíznivého vlčáka. Tento nápis jsem už ostatně viděla víckrát, takže mě nepřekvapil. Hned na další brance byla rovněž cedulka, ale tam mě opravdu pobavila. Bylo na ní napsáno: „Pozor, hodný pes.“ Vedle se skvěl obrázek jakéhosi hnědého naprosto mírumilovného ratlíka. Ale majitelka usoudila, že je třeba připojit nějakou poznámku, a tak dodala: „Ale panička má nervy v prdeli!“
No řekněte, nešli byste na zahrádku si s dotyčnou paničkou popovídat?


10 názorů

bixley
29. 03. 2021
Dát tip

jamardi, mají to těžké psi i páníčci. :-)


Jamardi
29. 03. 2021
Dát tip

A někdy má kolemjdoucí nervy v prdeli. Záleží hlasových dispozicích psa a jeho povaze. Některé ječení je strašně nepříjemné. A některý pes se snaží záměrně vylekat.


bixley
13. 09. 2018
Dát tip

Ten můj taky. Po celém sídlišti. Všichni říkají Tebe není vidět, zato je tě slyšet. Tak svoje kluky pozdravuj.


Taky máme cedulku. Vlastně, měli jsme. Psi přicházejí a zůstávají s námi mnoho let, ale cedulka se rozpadla. Novou kupovat nebudu, ti naši dva klici jsou slyšet daleko. :-)))


zvedavec
06. 02. 2018
Dát tip

pozoruhodné upozpornenie, milý textík :)


bixley
04. 02. 2018
Dát tip

Ty maličkosti kolem nás jsou právě nejdůležitější. :-)


Lerak12
04. 02. 2018
Dát tip

Bixley. Tvůj  radius pozorování velkých maličkostí je super! Pobavila si mne. 


bixley
03. 02. 2018
Dát tip

Gábi: Všechno je možné.

Díky.


Gora
03. 02. 2018
Dát tip

Pobavilo, bixley:-))


:) žeby panička s prdlými nervami rovno strieľala pri každom vrznutí bránky?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru