Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kulhaví pěvci sváru

10. 02. 2018
7
4
658
Autor
Movsar

Tesco

Tesco. Japonky se zkaženými zuby chodí kolem regálů se sladkostmi a s širokým úsměvem hledají gumové medvídky; ty pak na hotelovém pokoji těmi zuby rozsápají a pozřou jako Kronos pozřel své děti, bude to děsivá scéna.

Češky dávají přednost tučné stravě, a tak obléhají chladící boxy s klobásami a čtyřicetiprocentními sýry; manželům musí obalit srdce tukem, aby urychlily jejich cestu na věčnost.

U košů s pečivem by hlavní hygienik Vít zanaříkal: někdo mačká žemle holou rukou, jiný na ně kýchá a kdoví co se vlastně vůbec děje za gumovou oponou, tam ve výhni pecí.. Před láhvemi vína alkoholici všeho věku, pohlaví, vyznaní a národností, neboť alkohol nediskriminuje, je tu pro každého, každému otevře dveře do předpokoje demence s láskou. A za kasami zdvořile dámy, které se nikdy nespletou.


Jsou mezi námi

Prý jsou někde mezi námi, jen není snadné najít je. Dokonce bez patřičné techniky to je nemožné. Nedávají se snadno, říká se. Lidé ze Západu, ale hlavně Japonci, pro ně zahořeli a hledají je, kudy chodí. Pokémoni. Jsou nejlepším "ztělesněním" moderní zábavy: ti, co po ní baží, baží po ničem.


Malý návod

Filosofický návod (neboť původní - antická - filosofie byla zejména návodem k životu) k užívání slastí aneb příručka moderního člověka posedlého zábavou: Chceš se dobře pobavit a ještě k tomu získat hluboké poznání? Dva dny nejez. Pak zažiješ skvělou zábavu i se suchým chlebem a poznáš skutečné hodnoty.


Po silvestru

I na malou a bezvýznamnou metropoli výstřely utichly a ohně dohasly vcelku brzy. Sanitky rozvezly opilé a zraněné do nemocnic, policisté klienty odváželi do odpočíváren v podzemí Kongresové ulice (tam mohou ještě dnes přemýšlet, jaké to asi je v nedaleké odpočívárně na Pankráci). Skončil i televizní program, pánové Menšík, Dvořák a Donutil dovyprávěli vtipy, celebrity dozpívaly hity. Brzy byl klid. I proto, ze digitální hračky vydávají jen velmi tichý zvuk. Vítejte v dalším digitálním roce!


Kulhaví pěvci sváru

Média se hemží kulhavými arbitry vkusu. Jejich písně ale zřídka bývají krásné a téměř nikdy pronikavé; spíše jsou to sirné kletby, jimiž častují nemilované persóny oponentů. Teď před volbami ten hluk ještě sílí, a lide se přidávají a shnilými rajčaty slov častují ony kulhavé pěvce sváru. A všechny ty upadlé scény mají jediné řešení: tlačítko "vypnout počítač".


4 názory

Movsar
11. 02. 2018
Dát tip

díkym přátelé. jsem rád, že věci vnímáme podobně. tak te´d ještě pokusit se rozšířit naše horizonty tam, kde by jich bylo třeba. ale pochybuji, žes e někdy vymkneme tomuto úzce vymezenému prostoru a staneme se králi fajesbůků...


Gora
10. 02. 2018
Dát tip

Malý návod vede...a Vít už asi není tam nahoře:-)


upupa
10. 02. 2018
Dát tip

tasco: Ak ide o kvalitu jedla, je možné všetko, i keď zákazník neverí a hygienik sa tvári zdvorilo.

Jsou mezi námi: Pokémoni patria Japoncom, až natoľko, že sami majú problém ponúknuť aj niečo iné. Mentalita Aziatov je natoľko odlišná od našej, akoby to boli mimozemšťania.

Malý návod: To je nádhera! Vlastne je to tak, spoločnosť je posadnutá "užívaním si". Pritom robia iba to, čo chcú od nich obchodné a iné reťazce.

Po silvestru: Ide o bezdôvodnú oslavu niečoho fakt imaginárneho, zato o oslavu prekonávajúcu oslavu oslobodenia, či narodenia boha. A teraz vlastne v duchu milovanej digitalizácie (to je ešte bezdôvodnejšie).

Kulhaví pěvci sváru: To celkom nechápem, takí sú asi len v Prahe.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru