Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Manželé

12. 02. 2018
3
1
224
Autor
Arbi

Sousedka

Proud vody hučí trubkami. Sousedka vypouští vanu. Vír stáčí gumovou kačenku a chlupy z jejího přirození. Za pár týdnů ucpou odpad. Nebude si vědět rady, pozve instalatéra, který povede chlípné řeči. Bude jí z něj nevolno. Sotva odejde, napustí si zas vanu, sedne si do horké vody a sáhne do rozkroku.. Hladina se zčeří jako když do řeky s dravými rybami padne kus masa.. Za pár týdnu zas zavolá instalatéra.


Vlčice

Vůdkyně smečky plavých vlčic. Ta nekojila Romula a Rema, ta je z mlžného kraje, kde krátké jsou dny a kde rodí se plémě, jež bez pláče umírá, řečeno s básníkem. A pravděpodobně nekojila dosud. Alespoň má dost sil jít tímhle zpropadeným městem skrz naskrz, v zádech svou smečku. A až ty její holky dostanou hlad, zavelí k hotelu. A tam, za uzamčenými dveřmi těmi bílými prsy ztiší jejich ústa do sytosti.


Manželé

"Táto, bude obří slalon. Bude slalon," volá žena od televize. A muž v trenýrkách otevírá láhev piva a závěsem z třásní vstupuje do obýváku. Usedá na plyšový gauč, vedle své ženy, proti televizi, klopí pivo do úst a stává se lyžařem.


Smyslnice

Má zelenou kabelku, O bag, a má i zelené nehty. Ale není za tím zákeřná plíseň, nýbrž lak Lancome. A možná má i zelené prádlo. A to jistě nebude vystřiženo z vyřazené celty, ale nejspíš z pičkosnubného saténu. Tak si jede metrem ta přítelkyně zeleného údolí, ta smyslná zelenice, ta zelená smyslnice.


Pohádka

Na kříži u britského obchoďáku postávají bludičky. Okolojdoucím mužům dávají neslušné návrhy. Opodál mají skromně zařízené pokojíčky. Postel, lednice s alkoholem a varná konvice pro případ, že by dotyčný dostal chuť na tureckou kávu. Také miska s oříšky a špinavé záclony páchnoucí cigaretami. Nejprve navrhne sprchový kout. Tam se oba poprvé objeví, jako první lide v ráji. Ona si vezme župan, jemu dá zapraný ručník. Připálí si, on jen nasává modrý dým. Pak kývne, vstane, až se jí roztřese široká zadnice a on ji následuje k posteli. Mluví vulgárně a ještě vulgárněji na něj vystrčí tu bílou spoustu. On se zadívá do ztmavlého oka uragánu a přiblíží se.. Za okolnosti ne tolik odlišných jste se narodily i vy, milé děti.


1 názor

Gora
12. 02. 2018
Dát tip

pane Arbi, ten slalon jste slyšel na vlastní slechy? Je to legrace:-))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru