Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Naděje

21. 02. 2018
7
12
864
Autor
RUZIGEL

Končí noc,

která tě dusí.

Upíří můry 

už nebijí

na tvá skla.

Rozkvetlá větev

tvé čelo polaská.

Mlýnské kameny

tvých obav

unáší

chmýří pampelišek.

Okno rozevřeš

jarnímu dechu,

bzukotu včel

a vůni konvalinek.

Pocítíš svěžest,

radost a sílu,

bezpečně projdeš

po cestě zel.

 


12 názorů

RUZIGEL
12. 11. 2018
Dát tip

Santi,díky za zájem


RUZIGEL
12. 11. 2018
Dát tip

Herpesi 123 dík za zajem.


RUZIGEL
12. 11. 2018
Dát tip

Lído,dík.


neznamaxy
07. 11. 2018
Dát tip

*/   líbí, líbí, máš citlivou a vnímavou duši 


vesuvanka
01. 03. 2018
Dát tip

Růženko, díky za avízo, přišlo.  To je divné, že se Ti dílo neobjevilo v doporučených,  ale tato báseň v doporučených byla. Možná, že je to nějaká  závada. Když Ti to nepůjde ani zítra, napiš o této závadě Písmákovi - adresu najdeš, když si rozklikneš nahoře vlevo kolonku Písmák.


RUZIGEL
28. 02. 2018
Dát tip

Jano, neposlala jsem jich víc, nic se neobjevilo v doporučených.Moc děkuji za informace.Zkusím to s tím kliknutím na avíza.


vesuvanka
27. 02. 2018
Dát tip

Růženko,díky :-))).  Patrně máš na mysli zaškrtnutí obdélníčku nebo čtverečku u "doporučené dílo", když dílo vkládáš. Když ho zaškrtneš, dílo bude automaticky zařazeno do hlavního seznamu děl, jinak by se zařadilo jen do "dílny", a ta asi není tolik čtena. Přiznám se, že dílnu nesleduji. Na Tvoje díla mi chodí avíza, protože Tě mám mezi oblíbenými autory.

Doporučit - tedy do hlavního seznamu  můžeš vložit vždy jen pět děl za měsíc, ostatní se Ti zařadí do dílny. Pokud jsi během února vložila víc než pět děl, tak ta, co jsou navíc, se zařadila  do dílny. Proto se Ti asi neobjevila v doporučených dílech.

Jinak mám také malou prosbu. Když zareaguješ na můj komentář ke Tvé básni, pošli mi prosím avízo - to uděláš tak, že před odesláním komentáře klikneš na můj nick v levém sloupečku - nick  se zamodří. Když totiž nedostanu avízo, tak mi často Tvoje komentáře uniknou, pokud si nevzpomenu a  dílo nevyhledám. Předem děkuji a zdravím :-)))

 


RUZIGEL
23. 02. 2018
Dát tip

Jan, ty mě vždy tak potěšíš.Dík.Mohu mít dotaz?U nabídky na doporučenou báseň stačí kliknout na obdelníček a odeslat?Učinia jsem tak, nic se nestalo.


vesuvanka
22. 02. 2018
Dát tip

Jaro se pomalu, ale jistě blíží. Báseň je krásná TIP :-))).  Obzvláště mě zaujaly verše:

Mlýnské kameny

tvých obav

unáší

chmýří pampelišek.

 


Herpes123
21. 02. 2018
Dát tip

Půvabně decentní...


Lerak12
21. 02. 2018
Dát tip

Úpíří můry, až děsivé, ale poté jarní jitření naděje. Voňavá, pokvetlá tvá štanglička stonku básně. Jako jarní směrník k naději harmonického života. Těšíš mi, Ruzigel, krásnou poetikou..


Santi€
21. 02. 2018
Dát tip

...žel, jaro je ještě za horami. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru