Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ta třetí

07. 03. 2018
14
14
2004
Autor
cvrcka

Nemáme žádný důvod brečet.

Ve zlosti vlastní krátký stín

vyzývám bít se. Tíhu vin

se šíje sejme ostří meče,

 

ne Boží syn. Vzdám etudu.

Na svatbu ale nepřijdu.


14 názorů

cvrcka
15. 09. 2019
Dát tip

Ahoj Benetko,s tím s jsem taky dost bojovala, ze šíje mi bylo vštípenější, ale bližším zkoumáním jsem došla k - pro tento případ lépe padnoucímu ( a to zejména zvukově) - se šíje.dokládám poznámkou z jazykové příručky:S 2. p. se pojí předložka z (ze), např. vstal z postele, vyšel z banky, vystoupil z raketoplánu, působící ze zákona, spadnout z koně (...). V případě, že chce pisatel vyjádřit význam ‚z povrchu pryč‘ či ‚po povrchu dolů‘, může místo předložky z zvolit předložku s, např. vzít se stolu, sundat se skříně. I v těchto případech je však základní předložka z, psaní s chápeme jako silně zastaralé.- takže zastaralé, alé možné a česky pravopisné.Děkuji za připsání i dalších dojmů. 



LGarra
29. 09. 2018
Dát tip

Ty jo....


cvrcka
15. 03. 2018
Dát tip

to platí nepochybně. celkově lidskej rozměr jsem asi chtěla vyzdvihnout- a ted vidím, že trochu nešikovně :)  jsem tou všeobecnou agitací poslední doby nějaká prošpikovaná.. Díky za vnímavé oko kolem !


Umbratica
15. 03. 2018
Dát tip

Určitě platí,že každý muslim není terorista,tak jako platí,že každý křest'an není nutně dobrý člověk.


cvrcka
12. 03. 2018
Dát tip

ó, to byl - byla jsem tam na setkání mládeže a po večerním programu jsem při návratu k hostitelské rodině nastoupila do autobusu opačným směrem .. skončila jsem o půlnoci někde, kde už ani žádné autobusy nejely. No a první člověk, co se mě ujal - Turek, muslim. A povídá, že to místo, kam potřebuju zná a že mě tam dovede. A zamířil k parku :D asi tři minuty jsem byla totálně vyděšená a pak si řekla - buďto můžu být vyděšená další hodinu, anebo tu situaci přijmu a něco z toho vykřešu. Začali jsme si povídat (anglicky, bo moje němčina je...velmi omezená ) a .. bylo to hustý, fakt mě převedl přes ten park až k domu, kam jsem potřebovala a vysvětloval mi svatou válku proti zlu sám v sobě. První kontakt s islámem :)  čerpám z toho dodnes :)


Umbratica
12. 03. 2018
Dát tip

cvrcko,

to je tedy excelentní zážitek,když zbloudilé děvče potká v Německu v noci v parku Turka,kerý je zavede k rodičům. Kdybych ještě psala beletrii,svádělo by mě to k literárnímu zpracování. 


cvrcka
09. 03. 2018
Dát tip
jitko - chtela jsem to zasadit : lerak12 - u te sije jazykova prirucka mluvi ve prospech s, i kdyz tez jsem mela pocitove bliz k z. Z je vice pro zmenu stavu, s je pro smer s povrchu, shora dolu. A taky vizualne nakonec mi to vychazi lip :) diky umbratico - chch, to jsi tedy opravdu zalichotila :) ale to snad zname vsichni. V podstate je to zaklad veskere prace na sobe - bojovat ne proti okoli, ale proti vlastnim stinum. Dokonce jsem mela tu cest jednou v noci v parku, kdyz mi bylo patnact..narazila jsem v Nemecku na Turka, ktery byl tak dobry, ze me dovedl k rodine, kde jsem byla ubytovana a pri te prilezitosti mi vysvetloval, co je to dzihad. Dost dobre vzdelani pro me. Pete - mam radost, pokud vnimas, se mnou.

pété
08. 03. 2018
Dát tip

ale jo. tepe to 


Umbratica
08. 03. 2018
Dát tip

Bít se s vlastním stínem ? - To je velmi hrdinský postoj k životu. - Tip.


Lerak12
08. 03. 2018
Dát tip

...ze šíje? Krásné verše!


atkij
07. 03. 2018
Dát tip
Konec dobre utne celou basen.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru