Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hasičský bál

06. 05. 2018
3
1
556
Autor
nascheanou

Pampelišky odkvétaly, na hladině nádrže se držel pyl. Odešla si v pět hodin na mši, předtím si ještě opravila protékající záchod. Přes den sedíš na zápraží s kloboukem proti slunci, kleješ na severní vítr a úzkostně sleduješ malou sousedku v popelkovských šatech.

 

My se mezitím procházíme lesem. Mlčím a kráčím. Sleduju tvé přicházející šediny, ve slunci se pěkně blýskají. Soused na dvoře pokuřuje krátké startky, přes pupek nevidí na špičky nohou. Zběžně se bavíme o letošním suchu, slípkách, ledvinových kamenech.

 

V šest hodin si přišla ze mše, kde ses modlila za nepřicházející vnučku. Záchod už byl opravený, zápas dohraný. V tichosti jsme povečeřeli a připravili se na hasičský bál.


1 názor

Lakrov
16. 05. 2018
Dát tip

 Chápu-li správně, pak je tahle miniatura jakýmsi popisem událostí vedeným  záměrně bez jakýchkoli emocí. Docela se mi to líbí, jen vůbec nevím, co si  o tom mám myslet, kam to zařadit. Umím si to představit spíš jako součást  delšího textu, něco jako prolog nebo úvodník.  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru