Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Brno, malá Belgie

13. 05. 2018
2
2
492
Autor
Movsar

Nad jedním komickým protestem ve městě neomezených možností.

Tak jako je Belgie pověstná svými pedofilními aférami a je tak jakýmsi bizarním místem uvnitř Evropy, i Brno je svého druhu koncentrát bizarelie a rozporů uvnitř Česka.

Kauza divadelního představení z dílny chorvatských umělců, v němž má postava Ježíše znásilnit muslimku, je dokonalou případovou studií na téma „Brno podivné“: na jedné straně tu je skupina svobodomyslných divadelníků, kteří hru zařadí do repertoáru, a množství diváků, na straně druhé tu je zástup horlivých protestujících, nejčastěji z řad ultrakonzervativní deviantní katolické mládeže, ale ani jiným podivínům se hlas nebere; někteří prý vyhrožovali režisérovi smrtí, snad v inspiraci kauzou atentátu na Pasoliniho, známé „katolické“ reakce na obdobně konzervativní dílo.

Je vlastně úžasné mít v zemi takovou malou Belgii, místo chrlící ty nejbizarnější kauzy, od úsměvného obřího falu na náměstí, přes trudný případ pedofilní kuřimské chobotnice až po současný střet libertinů s ochmýřenými panici věřícími, že zbožní muži mají lulíky jen na čurání.    


2 názory

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru