Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

intimně

Výběr: Lyryk
02. 06. 2018
18
14
817
Autor
Lnice

narodili se spolu v neděli

 

dal na okraj stolu čaj

ona ruce

 

víš jak voní routa?

přes ommatidia

barvami UV spektra

 

seděli nad rozkrojeným dnem

 

do ticha medu

nořila potajmu nůž

on po hlavě


14 názorů

Lnice
16. 07. 2018
Dát tip
Tak to jsem ráda:)

Lyryk
14. 07. 2018
Dát tip

začínám té vědecké jamce v mysli přicházet na chuť .)


Dodola
04. 06. 2018
Dát tip

Taky ůplně nerozumím, ale emoce jsou v tom intenzivní, byť skryté na dně (rozkrojené dno, rozkrojený den - zajímavé možnosti interpretace:)


Musaši
04. 06. 2018
Dát tip

Připadá mi to jako takový pěkný feministický horůrek. Tak na ně na chlapy ! - Do ticha medu vnořit po tajmu nůž a namazat si je na chleba ! Tip.


Lnice
04. 06. 2018
Dát tip
Josephino...básně se prý vysvětlovat nemají, buď fungují nebo ne, asi jsem přestřelila, čtenář se nechytá:) po hlavě jsem chtěla dát do kontrastu se slovem po tajmu...používá se samozřejmě v jiných kontextech, ale líbilo se mi to, vyjadřuje to mužovu náturu, že se vrhá do všeho po hlavě...díky:)

Lnice
04. 06. 2018
Dát tip
Díky moc za zastavení, komentáře:) Atkij...naopak jsem moc ráda za zpětnou vazbu...nedávno mi jeden redaktor poezie napsal, že dřív bylo zdejši prostředí motivující, dnes se mu zdá, že většině autorů jde jen o egotipy...možná má pravdu, i tak myslím, že bychom to mohli aspoň nepatrně změnit...proto díky:)

Josephina
04. 06. 2018
Dát tip

nedoslovnost mám někdy pro možnost přemýšlení ráda, tady ale to - on po hlavě - si ale asi nijak nerozklíčuju - leda, že on něco intimně po hlavě ;-)


atkij
03. 06. 2018
Dát tip
...no, zase bojuju a budu zase jedina, ach jo...pro me proste malo ingredienci...vstup a zaver davaji tusit...i ta otazka...poskladam si tedy svou basen, ale svou az moc, jestli mi rozumis. A takto to mam s Tebou a Santi, obe hodny holky:) Je to zde o nazorech, ze jo?

Mám ráda zajímavé věci. A ty je pro nás máš. :-) /T


Kočkodan
03. 06. 2018
Dát tip
Slůvko ommatidia se sice v poslední době vyskytuje pomalu v každé druhé básni, ale u tebe mi to vůbec nevadí. ;-)

Jeff Logos
03. 06. 2018
Dát tip

V mládí jsme říkali o pěkných věcech, že jsou epesní. Nevím, jestli to slovo ještě žije, ale já bych jím ohodnotil tvé dílko.


Lnice
03. 06. 2018
Dát tip

díky za zastavení, Goro*


Gora
03. 06. 2018
Dát tip

Lenko,vyhledala jsem info, tak si umím lépe představit, jak voní routa vonná/ve středověku používaná proti duchům, nyní ke snižování lomivosti kapilár/ a že nahlédnutí omatidii členovců /vážka jich má 28000/že skládá obraz oka...

Hodně zajímavé verše, v tom, že obsahují i vědecké pojmy, jsou jedinečné, ráda tě čtu - dozvídám se:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru