Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co je pevné, není bez chvění

10. 06. 2018
10
9
752
Autor
Movsar

Co je pevné, není bez chvění

Co je pevné, není bez chvění, řekněme s básníkem. Jde Václavákem a s každým krokem se jí zachvěje zadnice. V sukni nosí čirou radost a neváhá podělit se o ni. Ale nejde jen o radost, přistupuje ke mně potulný filosof a připomíná Holanův verš. A tak oba nad tou třesoucí se zadnicí dumáme a sníme, spolu s básníkem.


Je čas (Kazatel I)

Je čas horkých čajů a je čas pestrých limonád, říká kazatel od stánku. Holky v plavkách se smějí, v radosti z mladosti své. A diktují kazateli: malina, citrón, bezinka. A jedna se nakloní a celá do kulata se vystrčí z plavek. Ta jezinka..


Převozník a sousedka

Sousedka. A převozník na baterky. Vrčí do ticha noci, vibrátor. Pak okamžik, kdy bělmo prolétne tmou. Už je na druhém břehu.


Průsečík radosti

Tady se potkává vysoké a nízké, tady je průsečík radosti. Čteš Petříčkovu Filosofii en noir a když zvedneš oči, aby ses zamyslel, padne ti před ně polonahá zadnice. V ohybech se chlípně leskne potem, uniká někam ke sprchám. Tam se do ní dá proud vody. Zas přichází, ale teď už klín rozdělený mokrými kalhotkami vedví. Myšlení nahradí snění.


Marnost (Kazatel II)

Uondaní svými ženami vlečou se sobotou. Na špagátcích rozmarů a nezřízené chuti po životě plní plán na sto procent. Dětičky, výlety, večeře, moře, hypotéka, multikino, návštěvy, hovory o ničem, školka za dvanáct tisíc, IKEA. A hlavně plány, samé plány do budoucna, protože ženám nestačí žít jeden život, ten přítomný, musí mít ještě jeden do zálohy. Čas od času se z toho nějaký fotbalista oběsí.


9 názorů

Yan73
13. 06. 2018
Dát tip

Líbí, ahoj Y.


neblaho
10. 06. 2018
Dát tip

Tentokrát mě v tom erotikonu potěšilo protnutí mudroslovím a Petříčkem. Halík počítám jen mimoběžně :-)


Jeff Logos
10. 06. 2018
Dát tip

Dokážeš zaujmout pobavit a to na velmi malém prostoru textu. Bravo. 


Lerak12
10. 06. 2018
Dát tip

Ne separuji  a kocham se ucelenou  kvalitou. Jen ta poslední u mě škemrá o prioritu. Tak jo, no!

Zvedáš mužům apetyt a ženám sebevědomí. Nějak jsem letos - díky Tobě, k okolí ukrutně vnímavějším. Super. 


atkij
10. 06. 2018
Dát tip
Jednicka pro hlubsi proudy a trojku, ze me odrovnala smichem :)

obrázky by jen zúžily prostor pro fantazii...:o)


Movsar
10. 06. 2018
Dát tip

díky za reflexi, aleši. škoda že sem nelze přidávat obrázky, tak rád bych aspoň ilustrací, když už ne přímo ukradenou identitou, zprostředkoval ty líbeznice z ulic.


oba kazatelé, prodavač limonád o něco více...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru