Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

klepsydra

12. 06. 2018
9
11
772

klepsydra

nechcem písať  o Bohu

chcem aby bol prítomný

 

nechcem písať o utrpení

a bôli

chcem aby boli prítomné

 

nechcem písať o láske

a šťastí

chcem aby boli prítomné

 

práve vtedy keď sa zrnko

dostane do klepsydry

predierajúc sa úzkym

hrdlom ku

slobode


11 názorů

Musaši
14. 06. 2018
Dát tip

Já po svobodě netoužím,pouze ji potřebuji realizovat jakožto poznanou nutnost,protože ten kdo plave s proude je jím nadnášen a kdo se proudu zpěčuje,ten je jím vlečen,jak pravil , tuším ,Cicero.


parádna otázka...sloboda má samozrejme koreláciu s gnozeológiou, ale nie je to nevyhnutné, skôr by som ju posunul do ontologicko-axionálnej sféry, čiže spojenie podstaty bytia a hodnôt...po slobode túži každý, no všetci máme iné predstavy o slobode, samozrejme existujú spoločenské, náboženské a iné normy, ktoré sa na prvý pohľad zdajú determinujúce, no v konečnom dôsledku ťa vedú k slobode, lebo sloboda nie je egoistická a všetci spejeme k nutnému poznaniu slobody... 


Musaši
14. 06. 2018
Dát tip

Mám jen ještě kontrolní otázku : myslíš ,že svoboda je poznaná nutnost ?


som rád, že si sa zastavil a ak  ti ešteaj niečo dala tak to je bonus...


Musaši
14. 06. 2018
Dát tip

Všechno,o čem píšeš je neustále přítomno  - v nás i mimo nás,v čase i mimo čas.  Je ale dobré psát O Bohu ,utrpení i lásce pořád dokola,protože si tím autor i jeho čtenáři mohou upřesnit své představy o oněch veledůležitých tebou zmíněných tématech.   - Tip za náměty k přemýšlení.


so rád, že ťa oslovila 8-)))


Jeff Logos
13. 06. 2018
Dát tip

Velmi podnětné k zamyšlení.


Lerak12
12. 06. 2018
Dát tip

Přtomnost  neutichá. Zanechává zde skutky "děje" (zrodu čehokoliv a rozpadu) Je prostředníkem minulosti a budoucnosti. Pěkná hříčka s tématem, Slavomire. 


prítomnosť neutícha ona si len tak je...vďaka 8-)))


Dodola
12. 06. 2018
Dát tip

V přítomnosti je prý jediná svoboda, no, kéž by...    ve slově klepsydra je těžko definovatelná síla...  jako v jednoduchosti této působivé básně 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru