Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ochlupený Berlín

15. 06. 2018
7
9
613
Autor
Movsar

Just a perfect day

Vyjela si někam za flirtem, ženská v oranžových šatech. Parfém deluxe, psaníčko a v tramvaji ještě žužlí rtěnku. Nohu přes nohu a v ohybu nedočkavý stroječek na radost. Někde v centru už ji čeká pán, v ruce tulipán. Dají si sangrii v parku a až se setmí, půjdou domů. Bude to perfektní den. Ona pak doma ztratí šaty a on pro ten stroječek v ohybu hlavu. Bude to perfektní den.


I smrt

I smrt se dožaduje pozornosti. A tak jede ta krásná mladá maminka ve svém stříbrném volvu kolem řeky, klouže asfaltem s telefonem u ucha, v mimisedačce robátko. Občas jukne do zpětného zrcátka na to štěstíčko za sebou. Další vteřina reakčního času připsaná na zálohu smrti. Mateřský pud lidských samic je jen blud sociobiologů. A optikou smrti dobrý vtip.


Nahatá napajedla

I v náhle propadlém počasí svá napajedla neskrývá, protože co kdyby se našel žíznivý poutník. A tak cestuje Prahou s nahatým výstřihem, celá usměvavá. A mlsnilů vyprahlých k smrti se cestou najde..


Ochlupený Berlín

Zapaluje její erogenní zóny jako nepřátelská města. A ona hoří a křičí. Bere věže, roviny i zákoutí. Zbývá už jen ochlupený Berlín.


Cumlatá zrzivka

Cosi povídá do telefonu, jako zběsilá mluví o překot. A vymluvila by do světa díru, kdyby její baterie neměla limit. Podívá se na displej s hrůzou, kolik toho ještě nestihla říct, co všechno zůstane zamlčeno. Soudím, že právě to je to podstatné: její němá zrzavá píča.


Vlasto, hlídej

Dorazili k vietnamské večerce v Korunní. Dvojka tuláků. On odloží plechový kbelík s haraburdím a dvě tučné igelitky a zavolá na svou družku: "Vlasto, hlídej." A Vlasta, peroxidová blondýna v letech, nervózně stepuje kolem, hlídá. On zatím vybírá víno, čeká je podvečerní lahoda na Královských Vinohradech.


Milenci

A pak k večerce dorazil jiný pár. On měl tvář rozbitou granátem nebo pěstmi, gangster z Balkánu, ona prsatá macatice v tygřích šatech. A i tady byly kostky vrženy: on zmizel pro víno, ona čekala venku. A jak si všimla mého pohledu do důmyslného dekoltu jejích tygřích šatů, dala se do hovoru. Co dělám a na koho čekám. A ona rovnou, že na milence. Nejspíš rozšiřovala portfolio. Jenže v tom se vrátil její gangster, vzal ji kolem pasu a pobaveně a docela kamarádsky, jak je v Jugoslávii zvykem, ke mně zavolal: „Ne, to neny moje pritelkyne.“ Mezitím se Vlastě vrátil pritel, sebrali džber a zmizeli čerpat chvilku bumbací. 


9 názorů

Yan73
22. 06. 2018
Dát tip

Líbí, ahoj Y.


Movsar
19. 06. 2018
Dát tip

já vám přátelé děkuju za návštěvu, tedy důvěru, že číst to není tak úplně ztráta času.  


Jeff Logos
17. 06. 2018
Dát tip

Trefné a pravdivé až běda.


Gora
15. 06. 2018
Dát tip

Movsare, Movsare:-)))


Movsar
15. 06. 2018
Dát tip

díky, agáto. jsem rád, že tě konečná stanoce zrzivky nešokovala a přijímáš míšení vysokého a nízkého, protože literatura od dob bible (s kterou se samozřejmě nesrovnávám) je právě o tomto míšení žánrů. viz auerbachova mimesis.


agáta5
15. 06. 2018
Dát tip

sorry, teď mi docvaklo, že Vlasta a macatice jsou dvě .. sakrblééé :)


agáta5
15. 06. 2018
Dát tip

u milenců je na konci nějak moc přítelů :)

jsem vykulila oči u zrzivky.. poslední slova jako když píchneš do vosího hnízda .. ty seš ale :)))

a ještě jsi nepsal, jak se přestávají ženský holit... to je nový kult zas .. bejt chlupatá :))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru