Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Penelope, Kirke a Odysseus

17. 06. 2018
3
5
705
Autor
nascheanou

 

 

 

 

Ležím, hlava podložená dvěma polštáři, rozhlížím se po pracovně: obrazy, fotky svatých, klimatizace fouká, bojím se, aby se ze mě za hodinu nestal nanuk, bojím se, jako vždy, trochu i vás. Na křesílku pohozený Rilke, prózy a básně, na stole Borges: tak kdo je tady větší intoš, směju se,

 

že prý jste měl fantazie, že jednou nebudu chodit shrbená, až nastane ten správný čas, nebudu chodit shrbená, shrbil mě život, souhra špatných náhod, neustálé rozdvojení, balancování na provaze, snažím se nepadat, ale občas zakopnu, a tak se hrbím, choulím se do sebe, utíkám a laškuju se staršími muži, uklidňujete mě, že je to normální a já se bráním, protože to jediné, co chci, je být normální a tuctová, vy se mi ale stejně smějete, že normální a tuctová jsem, říkáte to svým nízce položeným hlasem a povídáte o Odysseovi a jeho devítileté zastávce u Kirke, u kouzelné čarodějnice, u které se zastavil, i když na něj doma čekala žena Penelope.

Každý na něco čekáme a já se domnívám, že všichni čekáme na smrt, akorát si to ne každý uvědomuje.

 

Ležím, hlava podložená dvěma polštáři, dnes se už čas nachýlil, budeme končit, říkáte a mně se těžce zvedá, vidím černé tečky před očima a také mě za nimi bolí. Letmo si podáme ruku, loučím se a běžím rychle přivolat výtah.

 

 

 

 

 

 

 


5 názorů

Lakrov
20. 06. 2018
Dát tip

Dočteno, ale omlouvám se -- já na tyhle spontánní osobní zpovědi prošpikované  jmény slavných, zvlášť na zpovědi "po probuzení", moc nejsem.  Přeju lepší čtenáře.  


K3
19. 06. 2018
Dát tip

Já rozhodně na smrt nečekám. Myslím že každý čeká až když je jí blízko.


Lerak12
17. 06. 2018
Dát tip

Jsi v dílech plodná a zde k tomu bez tečky vodopád chrliče. Zajímavá.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru