Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zmrtvýchvstání

19. 07. 2018
1
6
295

Když jsem se odstřih od internetu a pak i od lidí, dostal jsem se do skoro mystickýho vytržení a v něm jsem napsal tohle.

Přiváže mě, způsobí mi rány a do nich pak tluče tak dlouho, dokud z nich nezačne téct krev. Sípu, ale neřeknu dost. Pak už mi zbývá jen odpočítat si posledních deset, pak půjde ke mně, pomalým krokem, při kterým se jí půlky kutálí po U-rampě, řekne něco uštěpačnýho a odváže mě. Jedna. Poprvé jsem od ní utek, vyděšenej jejím smíchem, se kterým mě odmítala pustit ze dveří. Dva. Ale nutně se zase vrátil a víckrát už neřek ne. Tři. S každou sem se rozešel, protože trvala na tom, že tomu bude řikat štěstí. A to mě neuspokojuje. Štyři. Teprve když mě mlátí, teprve když mě černoch s malym pérem šuká nad hajzlem pěstí a další chlap při tom natáčí na mobil, vim, že sem jako Kristus, že trpim, že muj zkurvenej život má určitě smysl a že až to bude za mnou, odejdu s úlevou, že sem si vykoupil pár dalších svobodnejch dnů. Pět. Všechno to přece musí mít ňákej smysl, kvůli kterýmu je důvod probít se dalšim dnem, kvůli kterýmu sem to doteďka přežil. Šes. A na konci je holý, osamělý, odporný místo a jenom ty nejnemilosrdnější dojdou až nahoru, kde už tě nečeká žádná odměna, kde budeš svojí čistotou sám sobě smrdět, kde už s tebou nebude nikdo, kdo by byl schopnej tě milovat, kde budeš jenom sám. Sedum. Prosím, odpusť mi!


6 názorů

Lakrov
30. 08. 2018
Dát tip

Dočteno, ale na závěr mohu říct jen: Nechápu. A tak se omlouvám. Jméno autora zní dramaticky, snad až hrůzostrašně...  


Gabriel V.
21. 08. 2018
Dát tip

Zajímvý a podnětný mystický vytržení. Hlavně to štyři.

Koli je štyrycet a sendesát osn? :-)

Přiváže mě, způsobí mi rány a do nich pak tluče tak dlouho, dokud z nich nezačne téct krev.

Jo jo, to dělá satan moc rád...


Gora
19. 07. 2018
Dát tip

Šes. - chybí ti t.

Tím internetem to "mystický vytržení" asi nebude:-)...jinak v nepovídce není moc o čem hlouběji bádat:-)


K3
19. 07. 2018
Dát tip

To je povídka? Proč to vkládáš?


agáta5
19. 07. 2018
Dát tip

mystický vytržení :))  myslím, že bys měl být bez internetu a lidí ještě tak pět let... pak něco zase napiš - tohle je kravina


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru