Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Osoba číslo 4

23. 07. 2018
1
4
507
Autor
Oldess

Osoba číslo 1:

Ten se ale změnil

Tak nějak zvážněl

A když popisoval ty knihy

Úplný intelektuál to je

Až jsem se před ním zastyděla

On, který vždy sotva procházel

Má být moudřejší než já?

 

Osoba číslo 2:

Ten se vůbec nezměnil

Opil se jako vždy

A pokazil mi celý večer

Opileckými řečmi

Opět jsem si vzpomněla

Proč jsme se dříve nebavili

Ten pocit zahanbení

Který jsem cítila

A to měl jen čtyři piva

 

Osoba číslo 3:

To jsem se asi změnila

Když mne přitahuje on

Brala jsem ho jako kámoše

Ale když on je tak…

Ne to nejde přece

To by bylo divné

Já a on…

A to jsem měla jen čtyři piva

 

Všechny tři osoby popisují setkání na třídním srazu s tou samou osobou – říkejme jí osoba číslo 4. A osoba číslo 4 teď sedí sama v pokoji a je úplně rozpolcená. Přijde si jako kompas, jehož ručička se neustále otáčí na všechny strany. Osoba číslo 4 přemýšlí, kam má jít? Co je správné? Komu má dát za pravdu a tím se mu/jí zalíbit? Hlavně neříkejte, že má osoba být sama sebou – vždyť střelka kompasu také reaguje na zemské magnetické pole. Stejně jako osoba číslo 4 a všechny ostatní osoby reagují na zemské "společenské" pole.


4 názory

zvedavec
27. 07. 2018
Dát tip

zaujímavé čítanie

nikomu nemá dať za pravdu, ale uvedomiť si, že i keď sa niekomu nie celkom páči, iných zase priťahuje...nech je sám sebou, ale hlavne, nech sa nezaujíma len o seba samého, ale o iných. Nech spolupracuje. Nech nehrá divadlo, ale nech robí práve to, čo mu ide a v čom je osoba č. 4 najlepšia.


mND
24. 07. 2018
Dát tip

Hovno fejzbuk, TOHLE je smysluplný psaní. Opravdický, se snahou pozvotvírat všechny dveře, ať je za nima cokoliv. Jen mi nesedí zařazení. Úvaha a ještě filosofická? Ale třeba si to udělal proto, aby si ty správný popíchl. Nevim. Ale nejšťastnější by asi bylo, kdyby čtyřka dala ještě o pivo víc a pak zkusila trojku znásilnit. Pak by asi nemusela psát nic (i kdyby to nevyšlo). Možná je vší psaní jen úleva od pocitů naší vlastní nedostatečný akčnosti.

 


Lerak12
23. 07. 2018
Dát tip

Spíše asi pro fejzbuk...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru