Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Můj levný bazén

25. 07. 2018
2
3
685

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Bazén je skvělá věc, která se hodí zejména v létě. Může se do něj skočit a cachtat, dělat vlny a i jiné věci. Kdo je modelář, ten si v něm může pouštět své motorizované modely lodiček. Nevýhoda bazénu spočívá v tom, že je strašlivě drahý. Může stát klidně i víc než deset průměrných důchodů. Levný je pouze nafukovací bazének pro malé vnuci, ale ten je zase málo odolný a snadno se například prostřelí vzduchovkou nebo propíchne šídlem nebo i obyčejným dlouho nestříhaným nehtem na palci levé nohy.

Já jsem naštěstí přišel na způsob, jak si vyrobit odolný levný bazén asi jen za 100,- nebo i zadarmo. Záleží na tom, jestli máte poblíž domu smeťák. Vezme se jeden starší železný barel, odvalí se domů a zakope do země. Pozor, je důležité zakopat ho dnem dolů a dírou nahoru. Výsledek naplníte vodou, která může být třeba jen z potoku. Asi si říkáte, co dál, ale dál už nic. Toto je všechno, Bazén je hotový a můžeme se začít koupat.

Můj bazén sice není moc prostorný, ale čtvrt tempa se v něm udělat dá. Lze se v něm i potápět nebo do něj skočit šipku z židle, ale to není úplně bezpečné. Taky se hůře vypouští. Stará voda se z něj musí vytahovat šoufkem nebo kbelíkem na provazu. Ale to vůbec nevadí. Když je něco levné, nemělo by se moc koukat na to, jaké má chyby.

S mým bazénem jsem zažil mnoho humoru. Například jsem se jednou koupal a najednou přijel na návštěvu syn. Bazénu si vůbec nevšiml, nacouval na něj autem a uvěznil mě. Obličej jsem měl naštěstí nad hladinou, tak jsem mohl spokojeně dýchat. Syn s rodinou mě začali hledat a volali, kde jsem, ale já raději mlčel a dělal, že nejsem doma. Kdybych na ně zavolal, že jsem pod autem, tak by se strašně vyděsili a vnuci by z toho klidně mohli dostat psotník. Návštěva byla moc smutná. Začala nešťastně opékat buřty na ohništi a vzpomínat na to, jaké to bylo v minulosti. Vnuci koukali k lesu, protože si mysleli, že jsem šel na houby. Jak jsem se ale pořád nevracel, tak se všichni zvedli, natrhali si ve foliovníku nějaké papriky, odjeli a já mohl konečně ven.

Byl jsem důkladně vykoupaný a na polštářcích od prstů jsem měl veselé varhánky. Jenom mi byla trochu zima a pak jsem týden kašlal. Nic co by nenapravilo trochu lipového čaje.

A to je všechno a postavte si taky takovýto hezký sudový bazén. Ahoj!


3 názory


Lakrov
29. 08. 2018
Dát tip

Nenadchnulo, ale aspoň pobavilo (...je důležité zakopat ho dnem dolů...)  což je vzhledem ke dvěma zdejším povídkám dočteným před chvílí, povznášející.  Dík :-)  


atkij
25. 07. 2018
Dát tip

To je taková blbost a dneska na ní mám naladu, protože rozumné stanovisko se přikládat nedá:)

máme dva volné sudy, kdyby něco:)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru