Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návod k používání

27. 07. 2018
2
3
336
Autor
Cimanad

Návod k používání

U většiny výrobků, které si kupujeme, je návod k používání nebo k montáži. Přiznám se, že jsem si ho nikdy nečetla. Pouze v případě, že jsem si nevěděla rady, jak koupenou věc smontovat nebo uvést do provozu. Vždy spoléhám na sebe, potom na přiložené rady co a jak.

Abychom mohli užívat léto s malými vnoučaty u vody na zahradě, koupili jsme jim dětský, nafukovací bazének. Jen stále řešíme přiložený návod k používání.

Je v něm uvedeno - určeno k vodním sportům. Dobře. Děti se v něm vyskotačí, mohou se pokusit i plavat.

Dalším poučením je - není záchranná pomůcka. Tak to by nás ani nenapadlo, používat bazének jako záchrannou pomůcku, když je na trávníku na zahradě.

Ale další poučení - to  stále nevíme, co s tím. Používejte pouze ve vodě, kde dítě dosáhne na dno !

Domnívala jsem se, že kupujeme bazének, aby byl na zahradě a nemuseli jsme se jezdit koupat na koupalistě nebo k rybníku. Nakonec tam stejně asi budeme muset , abychom bazének dle návodu používali ve vodě, kde dítě dosáhne na dno! To nesmí být na trávníku na zahradě?

Nedávno jsem narazila na další záhadný návod k použití, který byl přiložen k zahradním rukavicím. Bylo tam uvedeno: ochranné rukavice, návod k montáži a použití. Od kdy se rukavice montují? Jejich montáž tam samozrřejně popsána nebyla, byly již smontované.

Vím, že takových nesmyslů by se všeobecně našlo ještě víc a víc. Tak si je začínám v poslední době číst, alespoň  mě někdy pobaví.

Po těchto zkušenostech jsem došla k závěru, že přiložené návody opravdu není potřeba číst, natož se jimi v některých případech ještě řídit.

 


3 názory

Vtipně popsané nástrahy našich výrobců. :-)))


Cimanad
28. 07. 2018
Dát tip

jo ,jo,  setkáváme se s ledasčím, děkuji za přečtení


Lerak12
27. 07. 2018
Dát tip

 Kuriózní. CZ


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru