Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kreativita

15. 08. 2018
0
16
1483
Autor
oran

 

 

Ahoj lidi,

 

myslíte si, že předtím, než člověk začne publikovat, by měl chodit k psychologovi? A je důležité žít, něco zažít, aby člověk nepsal kokotiny?

 

/ já jen, že by to ukrátilo čas a vylepšila by se tvorba. :)/

 

 

Váš Voran.

 

 

 

 


16 názorů

K3
26. 09. 2018
Dát tip

Milý orane, myslím, že celý ten dotaz je celkem zbytečná komedie. Jinak souhlasím s pánem nade mnou.


Poldjerry
11. 09. 2018
Dát tip

Prosím vás, přátelé : neblbněte,  ať píše ten, kdo má potřebu psát a má co říct. S čím souhlasím: MUSÍ něco zažít, vidět, nebo i vymyslet, co stojí za psaní... Měl by vědět něco i o pravopisu  a stejně by měl mít  povědomí o technice psaní a představit si lidi, pro které píše.

Neškodí drobet empatie a metrák sebereflexe... i tak je toho už dost (:-D


Ota Fink
24. 08. 2018
Dát tip

1. Ne, proč?  Mňo - někteří, (kolegyně a kolegové,  prosím bez urážky) jakmile začnou publikovat, by se u psychologa měli stavit, a někteří začínající dokonce jsou ve vyšším levelu - měli by se objednat u psychiatra :-D

2. Není nutno, připadá mi, že dnešní život právě na kokotinách stojí, a to bez jakýchkoli prožitků. Ostatně i s těmi nejkrásnějšími, nejemotivnějšími a nejerotičtějšími prožitky se dá napsat kokotina jedna báseň.


Myslíš, že když člověk žije a něco zažije, znamená to, že pak nepíše kokotiny? A měl by člověk chodit k psychologovi předtím, než nastoupí do školy, do práce, do skauta, než si pořídí křečka, dítě, auto?


Gabriel V.
21. 08. 2018
Dát tip

Nazdar lidi

1. Ne. Ale na druhou stranu - proč ne? :-)

2. Rozhodně ano. Zrovna dneska jsem o tom četl v knize od jakýhosi Bhagavatgíty... No prostě šílený jméno!

Váš Gabriel.


Marcela.K.
19. 08. 2018
Dát tip

Amatérská literární tvorba - čtu v záhlaví, tak snad to naplňuje dostatečně, ne? I bez posvěcení terapeuta... ostatně, oni i ti psychologové...viz Aktip. To snad je lepší sem rovnou něco plácnout :-D


oran
18. 08. 2018
Dát tip

lezim na lehatku a z hlavy mi couhaji draty. co jste rikali? :)


něco na tom bude, já když napsal první díla, tak se to nedalo žrát a nikdo nechápal, včetně mne. nu a ke konci už byl ze mne ultrabásník. kdybych zašel na psychárnu dřív, mohl jsem mít mnohem víc tipů.


Psát kokotiny? Proč ne! Já nic jinýho nedělám. :-)) Hlavně, že se to dá číst. A když ne, tak co na tom. Mám rád různý ptákoviny. 


Lakrov
17. 08. 2018
Dát tip

a) než člověk začne publikovat... chodit k psychologovi? NE

b) něco zažít, aby člověk nepsal kokotiny?               ANO

 A líbí se mi postřeh (Zbora),  že kdyby zde směli publikovat jenom lidi, kteří na to mají papír od terapeuta, konečně by měl Písmák jasný status :-)

 Jen nevím, jako to vše souvisí s kreativitou.  


agáta5
16. 08. 2018
Dát tip

jj, asi by to nebylo marný.. a pak by mohl jít ještě na konzultaci ke kritikovi a nakonec k oranovi... to by byl konec Písmáka :)))


Syd Octopus
15. 08. 2018
Dát tip

Ja si myslím, že je dôležité nepsat kokotiny. Bodka.


Zbora
15. 08. 2018
Dát tip

Jako že by mu psycholog odsouhlasil, že publikování na Písmáku je  skutečně skvělá terapie? Aby zbytečně netápal? Inu nápad je to dobrý, ale ty čekací lhůty do poradny...

Ale je fakt, že kdyby zde směli publikovat jenom lidi, kteří na to mají papír od terapeuta, konečně by měl Písmák jasný status.


Gora
15. 08. 2018
Dát tip

Ahoj, a co ty, jak to máš?

Psát hned skvěle - to by nebylo napínavé...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru